Dolar
ABD Doları 34.1048
Euro
Euro 38.0948
Sterling
Sterling 45.3949
Altın
Altın 2841.2000
BOLU GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI
20,9
GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI

TABİATIN KALBİ BOLU’DA YETİŞEN İNCİLER

TABİATIN KALBİ BOLU’DA YETİŞEN İNCİLER
Başlıca yetişen ürünler buğday, arpa, çavdar, fasulye, tütün, şeker pancarı, patates, mantar, ayva,  pirinç ve fındıktır. Bolu sebze ve meyve bakımından da zengindir.
Patates: Ülkemizin birçok yöresinde üretilmesine rağmen Bolu Merkez, Dörtdivan ve Gerede ilçelerinde daha yaygındır. Bolu tarımının büyük bir kısmını patates üretimi sağlamakta ve mutfakta da en çok aranan ürün olması nedeniyle önemli düzeyde tüketilmektedir. 
Kanlıca Mantarı: Türkiye’de en çok bilinen mantar türlerinden biridir.  Sonbahara doğru yoğun yağışların ardından çıkmaya başlar. 
Fındık: Merkez ve Seben ilçesinde yetişen fındık, Bolu’ya özgü bir ürün olan “Fındık Şekeri” imalatında kullanılmakta olup il ekonomisine azda olsa katkıda bulunmaktadır. 
Ayva: Kalp, akciğer, mide ve  göz rahatsızlıklarına oldukça faydalı olan ayva, Bolu’nun çeşitli ilçelerinde olmak üzere üretimi çok fazla artmıştır. 
Elma: Seben ilçesinde ortalama 10-20 bin ton civarında elma üretilmektedir.
Fasulye: Tanelerinin iriliği ve pilakilik özelliği nedeniyle turizm sektöründe hizmet veren kuruluşlar tarafından tercih edilmektedir. Çok kolay pişen Göynük fasulyesi, zeytinyağlı piyaz ve pilaki olarak sofraları süsler. 

Bolu doğasıyla bilinen bir tarım bölgesi olmakla birlikte en mühim özelliği her türden ürünün yetişebilmesidir. Tahıl, tarım ürünlerinin başında gelir.

Boludabolu Avatar
BoludaBolu
09 Aralık 2019
Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir