Dolar
ABD Doları 34.1048
Euro
Euro 38.0948
Sterling
Sterling 45.3949
Altın
Altın 2841.2000
BOLU GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI
20,5
GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI

Fotoğrafçılıkta Bolu’da 1’inci KS Photography

Fotoğrafçılıkta Bolu’da 1’inci KS Photography
Haber: S.Sevgül Kaba
Gazetecilik mesleğinden gelen KS PHOTOGRAPHY ‘nin kurucuları Koray Yılmazdemir ve Serkan Erkan 2014 yılında Bolu’da düğün fotoğrafçılığı sektöründe açık görerek bu işe başladıklarını belirtip ” Fotoğraf, kamera ve montajla ilgili bilgimiz vardı. Ama sektörle ilgili hiç bir bilgimiz yoktu. Çok fazla gayret edip kendimizi geliştirip gayret gösterdik” dediler.
“Hala emekleme aşamasındayız”
KS  PHOTOGRAPHY’nin yakaladığı başarıyı hedefler doğrultusunda ilerleyip çok çalışmak olduğunu vurgulayan  Koray Yılmazdemir” Biz KS PHOTOGRAPHY  hayal etmeye başladığımızda kendi aramızda bunu yapabilir miyiz diye düşünüyorduk. Sektöre ilk girdiğimizde zor olduğunu gördük. Ama biz bu işi yaparız dedik. 4 senelik bir planlama yapıp  kendimizi  görmek istedik. 4 yılın sonunda Boluda ismi duyulan bir firma haline geldik.   Alınacak çok ödül ve gidilecek çok ülke var. O yüzden daha emekleme aşamasındayız. Daha çok çalışıp insanlara daha fazla ulaşarak güzel şeyler yapmanın peşindeyiz” dedi. YılmazDemir  düğün fotoğrafçılığının püf noktası   çiftlerin enerjinin  olduğunu vurgulayarak güzel bir fotoğraf çekmenin tek sırrının enerji olduğunu söyledi. Fotoğrafın , fotoğraf olabilmesi içinde ışık ve duygunun bir araya gelmesi gerektiğini de ekledi.
“Fotoğrafta eskiye bir dönüş var”
Koray Yılmazdemir fotoğrafta duygunun çok önemli olduğunu ve bilgisayar üzerinde fotoğrafla çok oynanınca duygunun yok olduğunu vurgulayarak “Gelişen teknolojinin hem avantajları hem de dezavantajları var. Önceden teknoloji bu kadar gelişmediği için fotoğraflar doğaldı. Şimdi gelişen teknolojiyle eğer fotoğrafta fazla oynama yapılıyorsa doğallık kayboluyor. O yüzden şimdi fotoğraflarda eskiye bir dönüş var” dedi. Düğün fotoğrafçılığının gelecekte büyük değişmeler yaşanacağını da söyleyen Yılmazdemir belki de düğün fotoğrafçılığının artık video formatına dönüşeceğini söyledi.
Fotoğraf tutkunlarına da önerilerde bulunan Karay Yılmazdemir ve Serkan Erkan” Fotoğraf çekmek bir tutkudur. Her şey den önce makinayı ve ışığı iyi bilip kendilerini bu noktada geliştirmeliler. Bu işi gerçekten sevmeleri , kendilerini geliştirmeleri ve bol bol fotoğraf çekmeleri gerekir” dediler.

Çok yakın bir zaman da dünyaca ünlü fotoğraf paylaşım platformu WPE Awards Internatıonal Photography tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dünya 3’üncüsü olan ve aynı zamanda düğün fotoğrafçılığında adından söz ettiren KS PHOTOGRAPHY Bolu’da ilk akla gelen isimlerden biri.

Boludabolu Avatar
BoludaBolu
22 Eylül 2020
Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir