Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Mustafa ALLAR

22495 görüntüleme

Mustafa ALLAR (Gerede Belediye Başkanı – Ticaret erbabı)

 

Doğum: 20 Ağustos 1966 Bolu / Gerede / Çayören Köyü

Okul: Çayören İlkokulu, Gerede İmam Hatip Lisesi (orta ve lise bölümü), Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu…

Meslek: Ticaret erbabı

Bulunduğu görevler: Bir dönem Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, bir dönem AK Parti Gerede İlçe Başkanlığı ve yönetim kurulu üyelikleri, bir dönem Geredespor Kulüp Başkanlığı, bir dönem Milli Türk Talebe Birliği üyeliği, Gerede Şoförler ve Otomobilciler Birliği üyeliği, Halen Gerede Belediye Başkanı…

 

DAHA YAPACAĞI ÇOK İŞ VAR


Çiftçi bir ailenin dört çocuğundan biri olarak Gerede’nin Çayören Köyü’nde dünyaya geldi…

Lise yıllarında limon satarak, patates satarak harçlığını çıkartırken, abileriyle birlikte minibüsçülük işine girdi…

1990 yılında dolmuşçuluk yaptığı sırada tanıştığı eşiyle evlenerek iki kız, bir erkek çolcuk babası oldu…

Abileriyle birlikte sürdürdüğü aile şirketi yıllardır devam ederken, milli görüş geleneği ile yetişen biri olarak aktif siyasi hayatına AK Parti’de başladı…

AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra 2014 yılında doğup büyüdüğü ilçesine belediye başkanı olarak seçildi…

İlçenin sorunlarını iyi bildiği için hızlı çözümler üreterek birçok başarılı çalışmaya imza attı…

Aslında daha yapacağı çok şeyler var…

Sporu, özellikle de futbolu çok seven, hiç yalan söyleyemeyen hatta sır bile tutamayan, şimdilerde geçmişte asla hayal edemediği bir yerde olduğunu belirten, Gerede’nin başarılı Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın hayat hikayesi…

20 Ağustos 1966 yılında Gerede’nin Çayören Köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi Mustafa Allar. Dolu dolu yaşadı çocukluğunu. Allar, iş hayatından siyasi hayatına kadar birçok şeyi yani hayat hikayesini şu şekilde özetledi;

HEM OKUDU HEM ÇALIŞTI

Çiftçi bir ailenin çocuğuyum, 4 kardeşiz, en büyüğümüz ablamız, 1 kız 3 erkek çocuktuk. Ailenin en küçük çocuğu da benim. Köyde doğdum, ilkokulu köyde tamamladım, daha sonra ortaokul ve liseye gitmeden önce Gerede Merkez Kuran Kursunda 3 yıl hafızlık eğitimi aldım. Tamamladıktan sonra imam hatip ortaokulu ve lisesini tamamladım. 3 yıl ara verdikten sonra yaş da ilerlemiş oldu. Dolayısıyla lise birinci sınıftayken de okul döneminde okul kooperatifini çalıştırdım. Öğrencilere kooperatiften temel ihtiyaçları satıyorduk. Dolayısıyla o dönemde pazarda harçlığımı çıkarmak için limon sattığım dönemlerde olmuştu. Hafta sonları hem limon satıp, hem de köyde tarla bahçe olduğu için limon satıp, dolmuşla köye gidip, 3 – 4 çuval da patates götürüp pazarda satıp evin masraflarını karşılıyordum. Diğer taraftan öğrencilik yıllarımda lise 1’den sonra, benim abimin ikisi de PTT’den emekli, onlardan sonra bir köyde minibüs aldı büyük abim. 10 kişilik minibüsle beraber otomatikman traktör de olduğu için yazın ormanda ve köy işlerinde de çalışıyordum. Akabinde minibüs işletmeciliğine başladık ve daha sonra minibüs sayısını arttırdık ben de işin içine girdim. Lise 1’den itibaren de yatılı okuduğum imam hatip lisesinde sabah akşam da köylere işçi taşıma yapıyordum. Bu şekilde imam hatip lisesini bitirdim. 1989’da imam hatip lisesini bitirdim, 1990 yılında da evlendim. Dolmuşçuluk yaptığım bir köyde birbirimizi tanıyarak evlendiğim eşimle 1990’da evlendim, üç tane de evladım var. İki kızım bir oğlum var, en büyük kızım şu an Konya’da hakim. Oğlum işletme fakültesinde, şu anda ticari faaliyetlerimize de devam ediyor. En küçük kızım da Bolu Atatürk Lisesi son sınıf öğrencisi. 

AİLE ŞİRKETİ KURULDU

Abilerimizle aile birlikteliğimiz devam etti. Benim abilerimin devlet memuru olması hasebiyle de ben de ticari faaliyeti, minibüs işletmeciliğini bir kademe daha atlayarak ihaleli işlere okulu bitirdikten sonra daha üst seviyeye taşımak için minibüs sayılarını arttırdık ve karayolları servis işletmeciliği, okul taşımacılığı, Türk Telekom, PTT hizmetleri gibi yerlerden iş alarak gelirlerimizi arttırma yoluna gittik. 1996 yılında da Allar Nakliyat, Deri, İnşaat, Otomotiv, Akaryakıt, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketini kurdum. Kurucusu benim, yeğenimle beraber kurdum. Deri sanayinde ticaret yaptık, deri işletmeciliği yaptık. 1987 – 1990 yıllarında yine imam hatip lisesinde okuduğum dönemde Güven Kundura gibi bir ayakkabı dükkanını işlettim. 1996 sonunda hem deri sanayine girdik, aynı zamanda deri ile beraber minibüs işletmeciliği devam etti. Ben imam hatip lisesini bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini 4 yıl lisans eğitimimi tamamladım ve 1991 yılında da vatani görevimizi yapmak üzere 257. Kısa Dönem olarak askere gittim. O zaman 8 aydı, vatani görevimizi tamamladık. Dericilik önemli olması hasebiyle, başkasının arsasına %50 ortak olarak fabrika yaptık. Hem deri sanayi işletmeciliği hem de servis işletmeciliğini 2003 yılına kadar götürdük. Akabinde Karabük yolu üzerinde servis işletmeciliğindeki paylar daralmasından dolayı işi farklı boyutlara taşımak adına da akaryakıt istasyonu kurma kararı verdik. 10. Kilometrede işlerimiz devam ediyor. Orada babamızdan kalan bir yerimiz vardı, orayı biraz daha kenarlardan arsayı genişlettik orada şu an 20 bin metrekare yerimiz var. OPET bayisi olarak da 2003’ten beri devam ediyoruz. Allar 1’i oraya, Allar 2’yi merkeze kurduk işimizi geliştirdik. Daha sonra Karabük yolunda bulunan Allar 3 akaryakıt istasyonumuzu kurduk, yolumuza şu an ortanca kardeşimizle ticari faaliyetlerimizi ayırıp, onlar 1 ile devam ediyor, büyük kardeşimizle abimle beraber devam ediyoruz.

SİYASİ HAYATI

Ben milli görüş geleneğinden gelen bir insanım, özellikle ifade etmek isterim. Ticari faaliyetler böyle devam etti şu an şirketlerimizde 100’e yakın çalışanımız var. Bunlarla Gerede istihdam ve ekonomisine her alanda katkı sağladığımı ifade edebilirim. Aktif siyasi hayatımız AK Parti ile beraber başladı. AK Parti 2001 yılında kuruldu ama teşkilatlanma vs. 2002 yılında Gerede’de teşkilatlanması oldu. 2003 yılında da ben 3 Kasım seçimlerinden sonra yönetim kurulu üyesi olarak AK Parti kurulduğu günden beri, yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı, ilçe başkanlığı görevlerinde bulundum. Seçim koordinasyon başkanlıkları görevlerinde bulundum. Bu görevimiz ta ki 2014 yerel seçimlerine kadar devam etti. Aynı zamanda Gerede Ticaret ve Sanayi Odası 2009 seçimlerine katıldık arkadaşlarımızla beraber. 2009’da Gerede Ticaret ve Sanayi Odası başkan yardımcılığı görevi, 2011’de yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundum. 2013 yılında tekrar seçimlere girerek tekrar yönetim kurulu başkanı olarak seçildim. Kısa süre yine orada devam ettikten sonra 2014 yerel seçimlerinde o dönemin belediye başkanı Ömer Baygın, başkanımız önümüzdeki dönemde aday adayı olmayacağım dedi. Bundan dolayı, teşkilatımız ve milletvekillerimizin de destekleri ile ben göreve talip olmadım, adeta davet edildim. O şekilde yolumuza devam ettik ve o şekilde 2014’ten bugüne genel merkezimizin teveccühü, teşkilatlarımızın teveccühü, halkımızın da desteği ile 4,5 yıldır belediye başkanı olarak görev yapıyorum. 

GEREDE’YE NELER YAPILDI?

Belediye başkanı olduğum günden beri, zaten Gerede’de doğup büyüdüğüm için Gerede’nin geçmişteki sorunları ve günümüze gelen sorunları, kronik sorunları nedir bunları bilen biriyim. Sıradan tesadüfi hizmetler yapmadık, şu an da yaptığımız hizmetler Gerede’nin kronik sorunlarına çözüm olan ve hızlı çözümler üreten, rutin belediyecilik hizmetleri dışında istihdamı, ekonomisi ve sosyal projeleri ile beraber Gerede’yi geleceğe taşıma noktasında tüm ekibimizle başta milletvekillerimiz olmak üzere, Fehmi Bey’in Geredeli olması hasebiyle onla da uzun yıllar yol arkadaşlığı yaptık. AK Partiden öncesine dayanır bizim Fehmi Bey’le yol hikayemiz. Sağ olsun o da çok değer verdiğimiz bir milletvekilimiz. Samimi, her şeyiyle, sadece Gerede açısından değil, bölgenin sorunlarını takip eden bir yapısı var. hukukçu olması hasebiyle, konulara da çok hakim. Hem Bolu’nun hizmetleri, hem de ilçemizin değişim ve dönüşümü noktasında desteklerini alıyoruz.

GEREDE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARI NELERDİR?

Ben belediye başkanı olmadan önce bunları tespit ederek yol haritası belirledik. Gerede’nin en büyük sorunlarından biri, şu anki deri sanayinin organize sanayiye taşınması. Bir kere, bu hem çalışanlar, hem işveren, aynı zamanda Gerede’nin içinde yaşayan vatandaşlarımız açısından en önemli projelerden bir tanesi. Bunu tamamlayabilmek adına da üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. 2014 yılından bugüne kadar, altyapısından doğalgazına kadar, kimyasal hattından, evsel atık hatlarına kadar, elektrik hatlarına kadar her şeyi tamamladık. Şu an parsel tahsisleri bitti. 126 tane parselin tamamı tahsis edildi. Şu an yaklaşık 25 fabrikanın inşaatının temelleri büyüyor. Gerede açısından bir belediye başkanı açısından en gurur verici projelerden biri budur. Karma organize sanayide 4 fabrika vardı, bugün 14’e çıkardık fabrika sayısını. Bunların altyapı problemleri vardı, bunları da çözdük. Yine Ankara içme suyu projesi kapsamında evsel arıtma tesislerimiz, çökeltmeli havuz sistemiydi, şu an onları DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yatırım programına aldırdık 30 Milyon TL yatırım bedeli var. Bizim sadece meslek yüksekokulumuz vardı Gerede’de, 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksekokuluna 3 bölüm açarak, Gerede’nin öğrenci sayısını arttırmak için mücadele veriyoruz.

HEDEFE ULAŞILIYOR

Biz hedef koymuştuk, sadece Gerede’de sanayi, eğitim ve turizm. 3 temel kriterimiz vardı. Bunlar tesadüfen seçilmiş konular değil. Üniversite binamız da tamamlandı, eksiklerimiz var ama 3 bölüm var şu anda. Öğrenci sayısı hedefimiz 4 bin ila 5 bin seviyesinde. Bunları da şu an gerçekleştiriyoruz.

GEREDE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm projemiz var. Kuzey Anadolu fay hattı var, bizim ilçemizi ikiye bölüyor. Tam merkez, tam kesişme noktası. Mikro bölgeleme diye tabir ettiğimiz, yani fay hattının bilimsel tespiti, hatta onla ilgili vatandaşlarımızdan da eleştiri alıyoruz ama biz doğru yaptığımızdan zerre endişemiz tereddüdümüz yok. Mikro bölgeleme birçok ilçede yoktur ama biz fay hattını bilimsel olarak belirledik. Oralara yapı yasağı getirdik. Bundan sonra da oralara yapı yapılamayacak. 11,75 hektarlık bir alanda da 1100 civarında konut ve işyeri olmak üzere bunlar inşallah son aşamaya geldi, uzlaşma aşamasına götürdük. 2019 yılında da bu projeler hayat bulacak.

YAPILAN ÇALIŞMALAR…

Sağlık hizmetleri açısından ilçemizin eksikleri vardı. Devlet hastanemizin yeniden ek binasının yeniden yapılması ve mevcut binanın da nitelikli hale gelebilmesi noktasında bu yatırımlarımız son aşamaya geldi. Aile sağlığı merkezimiz, toplum sağlığı merkezi binası son aşamaya geldi. 112 acil istasyonu devam ediyor. Yarı olimpik yüzme havuzunun bitimine az kaldı. Şehir stadyumunda çalışmalarımız devam ediyor, kapalı açık tenis kortlarımız devam ediyor. Türkiye’de benzeri olmayan 2B proje kapsamında proje alanı ilan edilerek 5 tane şehir yaylamızın mülkiyet problemlerini çözdük. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderdik, bunları da hayata geçiriyoruz. Diğer taraftan cezaevi projesi 1700 mahkum kapasiteli son derece önemli proje. Burada 700 kişi istihdam edilecek. 700 aile burada çalışacak ve diğer taraftan bir bölük jandarma gelecek. Yargı ve adalet sisteminde hakim ve savcı sayımız artacak. Hizmet sektöründe çok ciddi derecede her hafta sonu görüş günlerinde belki 2 bin belki 3 bin kişi her hafta ilçeyi ziyarete gelecek. Manavından tutun, kasabına kadar, konutlara kadar her alanda süratle çok iyi noktaya geleceğinden zerre kadar endişemiz yok.

TARİH ÖNEMLİ

İlk dönemim olmasına rağmen kısa zamanda çok büyük hizmetleri içine sığdırdığımızı ifade edebilirim. Şehircilik açısından, tarihi dokuya önem veriyoruz. Alt arasta dediğimiz yerde sağlıklaştırma çalışmasını bitirdik. Belki de 500 yıl geri gittiğimizde kiliseli tüccar hanı diye tabir ettiğimiz şu anda tarihi dokuyu da muhafaza ederek ekonomiye kazandırıyoruz. 300 – 400 yıl geri gittiğinizde Gerede’nin ismi Gerdelidir. Ta frigler dönemine kadar gider. Bu topraklar bize Sultan Alparslan’ın 1071’de Anadolu’ya girişi ile beraber, buranın İslamlaştırılmasında Horasan Evliyalarından Ramazan Dede 1130’lu yıllarda, Şeyh Halil Efendi, Şeyh Hüseyin Efendi ve Ramazan Dede, Şaban Dede diye akıncı Türklerinden burayı İslamlaştırmaya ta 1130’lu yıllarda buraya gelmişler. Anadolu topraklarının bize vatan olarak verilmesi Sultan Alparslan’a nasip olmuş. Gerede’nin hem geçmiş kültürü ile dokusuyla onları muhafaza ederek onları ön plana çıkartıyoruz, Gerede’nin değişim dönüşüm ve turizme açılma noktasında bizim bir diğer taraftan hedeflerimizin arasında turizm yer alıyor. Bu arasta bittikten sonra nasıl ki Ankara’nın Hamamönü tarzı yapacağım burayı Allah nasip ederse. En büyük hedeflerimizden bir tanesi bu şu an çalışmalara başladık. Biz buraları da hayata geçireceğiz, turizm açısından hem tarihi turistik yerler, aynı zamanda kış turizmi ve futbol turizmini de çok önemsiyoruz. Kış turizmi bizim ulusal ve uluslararası müsabakaların yapıldığı 5 kilometrelik kayaklı koşuda palandökenden daha kaliteli, üst seviyelerde olduğunu ifade etmemiz lazım. O proje ile beraber 1 kilometre de kayağa yeni başlayanlar için bir de pistimiz var teleskimiz de var. Biz Kartalkaya’nın gölgesinde kaldık. Kartalkaya da bizim, Bolu’nun parçası, Bolu’ya en çok katma değer sağlayan kış turizmi açısından en önemli merkezlerimizden bir tanesi ama biz oranın alternatifi noktasında burayı da geliştirmemiz gerekir. Futbol turizmi açısından da, Beşiktaş kulübüne Rumşah yaylasında 33 bin metrekare bir kamp tesisi kurma noktasında yer verdik. Onlar Esentepe Otelimizi de inşallah yeniden hayata geçirecekler. Gerede’nin geleceği ile alakalı bu projelerin bir kısmı tamamlanan bir kısmı devam eden projeler. Göl bölgesi ile alakalı bir projemiz var. Bu bölgeyi rekreasyon alanı olarak ilan ediyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan metrekaresini arttırmak için mücadele veriyoruz. 250 bin metrekare alanın 120 bin metrekaresini kent ormanı olarak hayata geçireceğiz. Bunların altyapı projelerini tamamlamış durumdayız.

Gerede’nin galericiler sitesini yaptık, onları taşıma çalışmamız devam ediyor. İnşaat malzemecilerini bir araya getirdik dışarı çıkardık. Bunların tamamını hayata geçirmiş durumdayız. Eğitim noktasında fiziki olarak binalarımızda eksiğimiz yok. Şu an kentsel dönüşümden dolayı Halil Nom ortaokulunun olduğu alan var orayı da yaptıktan sonra ilçemizde sıkıntı kalmıyor. Belediyecilik hizmetleri açısından şuna çok dikkat ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tasarruf önemli. Biz tasarrufa bugün başlamadık. Tasarrufa göreve geldiğimiz an itibariyle başladık. Belediyenin bir lirasını boşa harcamadık. Tasarruflarımızla belediyemizin kasasına yılda en az 3 Milyon TL gelir sağladık. 40 sıfır araç kazandırdık. Belediyenin bisikleti dahi yoktu. Bu araçların tamamını yeniledik. 53 kilometre 10 metre genişliğinde 130 bin ton sıcak asfalt attık bunları da kendi bütçemizle borçlanmadan yaptık. Hem geri dönük borçlarımızı ödedik, hem de yeni yatırımlar yaptık. Keçeli suyu diye bir su vardır, Geredeli bilir. Şu anda bizim ilçemiz cazibeyle ormanın dibinde olması sebebiyle, her su cazibeyle geldiği düşünülür ama öyle değil. Tamamen elektrik pompalama sistemi ile kalite standardımız üst düzey ama şu an aylık 150 bin TL elektrik giderimiz var şu an. 30 lt/sn suyu cazibeyle bu yıl sonuna kadar 31 kilometre hattan getiriyoruz. Bunu ilçeye getireceğiz. En azından 150 bin TL elektrik giderimizi 75 bin TL’lere çekeceğiz. Tekke barajı ile beraber Yeniçağa, Dörtdivan ve Gerede hem sulu tarıma kavuşacak aynı zamanda 150 lt/sn içme suyu üç tane ilçenin de en az 100 yıl su sorunu olmayacak projeleri de şu an hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar çok önemli projeler. Aynı zamanda sulu tarım açısından da iklimsel olarak 5 – 6 derecede 55 milyon m3’lük bir barajdan bahsediyorum. Daha canlı hale geleceğine inancımız tamdır. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki dönem eğer teşkilatımız genel merkezimi teveccüh gösterirse yeniden aday gösterilirsek, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum. Rabbim öncelikle bu milletin birlik ve beraberliğini bozmasın. Bizde görev verilir, göreve talip olunmaz anlayışımız budur. Kim olursa olsun bu memleketin geleceğine dönük, hizmet etmesi gerekir. Bu projeler hayat bulduğunda Gerede de bunlardan nasibini alacak ve Gerede insanı da daha yaşanabilir bir Gerede’ye kavuşacağından zerre kadar endişemiz yok. 

SPORLA İLGİLENMEYİ SEVİYOR

Sporla ilgileniyorum özellikle futbol. 2008 – 2009 yıllarında Geredespor kulüp başkanlığı da yaptım. Geredespor’u önemsiyoruz. Boluspor’u da yakından takip ediyoruz, başarısı bizi gururlandırıyor. Necip Başkan sağ olsun ekibi ile beraber kulübü borçlandırmadan başarıya götürebilmek son derece önemli. Bir kulüp başkanı vardır borçlanır, bir dönem başarı yakalayabilir ama futbolda sonuca varamamak illa ki çok para harcayarak çok büyük başarılara imza atamazsınız. Ama takım ruhunu iyi oluşturduğunuzda cüzi bütçelerle büyük başarılara imza atabilirsiniz. Geredespor’u iyi noktaya taşıyabilmek için buradan mücadelemizi veriyoruz. Diğer taraftan bizim güreşlerimiz var biliyorsunuz ata sporumuz. Onu geliştirmek adına biraz daha gayret sarf edeceğiz. Gençliğimde futbol ve masa tenisi oynadım. Şimdi hala eğer bir yerde raket görürsem elime almadan geçmem. Masa tenisi sevdiğim sporlardan biridir. Yüzmeyi de severim inşallah yarı olimpik yüzme havuzunda arkadaşlarla beraber yüzeceğiz.

“ASLA YALAN SÖYLEYEMEM”

Benim babam şu an sağ, Allah sağlıklı uzun ömürler versin 86 yaşında, annem de sağ. Ben böyle bir ailenin evladı olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Babam bana demiştir ki, harama elini uzatma, yalan söyleme. Yalan söylememek en sevdiğim huylarımdan biridir, hiç sır saklayamam. Sırrı saklayamam bu yönetici açısından ne derece önemli onu da bilmiyorum ama. Yöneticinin sır saklamayı da bilmesi gerekir. Kimsenin aleyhine hiçbir şey yapmadım. Açık yüreklilikle bir insana sitemimi yada sevgimi açık ifade ederim. Siyaseten de taraf olurum. Sonuçlarına katlanırım. Bukalemun olmam, hayatta yapmayacağım bir şey kimseye de tavsiye etmem. Ama yalan söylememek en büyük özelliğimdir. Kimse de bana diyemez ki burada yada dışarda beni tanıyan bilir hayatımda yalan söylemem en büyük özelliğimdir. 

“GEÇMİŞTE HAYAL EDEMEDİĞİM BİR YERDEYİM”

Geçmişte hayal edemediğim bir yerdeyim. Bunu söylemek lazım. Belediye başkanı olma gibi bir düşüncem de yoktu. İlkeli duruş, insanlara vermiş olduğunuz itibar ve güven. Her şeyden önemlisi ticaret yapıyorsanız ticareti ahlaklı yapacaksınız. Mahiyetinizde insan çalıştırıyorsanız insana hakkını vereceksiniz, maaşını zamanında vereceksiniz, sigortasız adam çalıştırmayacaksınız. İtibar para pulla alınacak bir şey değildir. Para her şey demek değildir, para insanların yaşantısında araç olmalı amaç olmamalı. En büyük amaç ve hedef itibar olmalı. Benim de en büyük arzum, şu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, en büyük hedefim de odur. Ülkem için, ülkemizin insanları için, doğup büyüdüğüm topraklara en büyük idealim hizmet edebilmektir. Merdiven atlayarak, ben milletvekili olayım, ben cumhurbaşkanı olayım, başbakan olayım öyle bir derdim asla olmamıştır. Bize görev nerede düşüyorsa ben o görevi yapmaya hazırım. Bugün belediye başkanıyım, çaycılık da yap deseler bu ülke için yaparım. Cephede savaşmam gerekiyorsa, bir asker olarak savaşmaya hazırım. En büyük beklentim, nitelikli insan yetiştirebilme. Öncelikle kendi çocuklarımızdan başlayıp, toplumun her bireyi bizim evladımız. Netice olarak biz yönetici kadroyuz. Daha iyi yetiştirebilme ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarabilme yol ve yöntemlerini aramamız lazım. Nitelikli insan yetiştirebilirsek ülkemizin önünde kimse duramaz.