Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Şenol COŞKUN

20987 görüntüleme

Şenol COŞKUN (Mimar)

 

Doğum: 1989 Bolu/Mudurnu

Okul: Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Maltepe Üniversitesi Yüksek Lisans…

Meslek: Mimar

Bulunduğu görevler: Bolu Genç İşadamları Derneği (BOGİAD) Yönetim Kurulu üyesi…

 

BOLU’YA KALICI BİR ESER BIRAKMAK İSTİYOR

 

Başarılı bir eğitim hayatının ardından Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu…

Bir süre Balıkesir’de çalıştı. Düzenimiz Bolu’da diyerek geri döndü memleketine…

Bolu’da AYÇ Mimarlıkta çalıştıktan sonra kendi iş yerini kurmaya karar verdi ve 2015 yılında kendi iş yerini açtı…

Sonra evlendi, eşi de İnşaat Mühendisi…

Mesleki korkuları vardı fakat yendi o korkuları…

Çocukluk hayali olan mimarlıkta en büyük hedefi Bolu’ya kalıcı ve güzel eserler bırakabilmek…

Bolu’nun genç ve başarılı mimarlarından Şenol Coşkun’un hayat hikayesi… 

 

Bolu’nun genç mimarlarından Şenol Coşkun 1989 yılında Mudurnu’da doğdu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi, Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu, Yüksek Lisansını da Maltepe Üniversitesinde yapıyor. Bir süre Balıkesir’de çalışan Coşkun 2015 yılından itibaren kurdu ofisinde mimarlık faaliyetlerini sürdürüyor. Genç mimar hayat hikayesini şöyle özetledi;  

ÇOCUKLUK ve AİLE HAYATI

Çocukluk hayatım Bolu’da geçti. Sümer Mahallesi’nde büyüdüm. İki yaşına kadar Mudurnu’daydım. Öğretmen Lisesini de tamamladıktan sonra Balıkesir’e üniversiteye gittim. İki kardeşiz. Kardeşimin adı Burak, babamın adı İsmail Coşkun, Emine Coşkun annem.

AYÇ MİMARLIKTA ÇALIŞTI

Balıkesir Üniversitesinden mezun olduğumda orada bir süre çalışmaya karar verdim. Üç ay kadar orada çalıştım. Çok sevmedim orayı. Burada da kurulu bir düzenimiz var. Buraya geldim. Daha sonra yüksek lisansa başladım. Bir buçuk yıl sürdü Maltepe’deki yüksek lisansım. O aşamada da burada AYÇ mimarlık var orada çalışmaya başladım. İki yıl civarı orada çalıştım. Sonra kendi işimi kurdum, ofisimi açtım, 2015 yılında, iki buçuk yıl oldu kendim yapıyorum. AYÇ ile bu sektöre girdim. Oradan önce birkaç yerde çalıştım ama gerçek anlamda AYÇ’de başladım.

EŞİ DE İNŞAAT MÜHENDİSİ

Bir buçuk yıl oldu evleneli. Eşim inşaat mühendisi özel idarede. Nesrin Coşkun. Mimar bir arkadaşımız var Özlem onun sayesinde tanıştık sağ olsun. Tanıştıktan bir yıl sonra evlendik. Birde oğlumuz oldu.

BOGİAD ÜYESİ

Siyasi bir üyeliğim yok. BOGİAD derneğine üyeliğim var. Orada da yönetimdeyim. Başka bir yerde üyeliğim yok. 

HOBİLERİ

Halı saha maçı hobim. Her hafta aboneyiz, o şekilde hobilerim var.

DÖNÜM NOKTASI

Mesleki olarak dönüm noktam AYÇ mimarlığa başlamam. Ondan önce piyasaya girmekte zorluk çektim alışamadım. Aslında Balıkesir Üniversitesini derece ile bitirdim. Ama piyasa öyle olmuyor farklı oluyor. AYÇ’de sağ olsun, Aytaç Eskicioğlu’nun çok faydası oldu çok yardımcı oldu. Şu an mimarlık yapıyorum. Yoksa şu an işim zordu, dönüm noktası o oldu.

KORKULARI

Korkularım vardı, ama yendim. Mimarlığı yapamama korkusu vardı, proje çizememe korkusu vardı. Mesleki korkularım vardı. Onları çok şükür yendim şu an.

BEKLENTİLERİ

Hayattan fazla bir beklentim yok. Ama bilemiyorum, mimarlık mesleği benim çocukluk hayalimdi. İlkokul üçüncü sınıfta, kroki çiziyorduk, metre ile ölçerek, onu çizerken çok hoşuma gitti. Öğretmen sordum bunu kim kullanıyor, mesleki hayatlarında nasıl bir meslek bu. Mimarlık dedi. Aslında hocamızın da çok bilgisi yoktu mimarlık hakkında. Mimarlar dedi, oradan kaldı benim aklımda mimarlık. İlkokuldan beri mimarlık düşündüm. Öğretmen lisesine gittim, çok güzel yerler kazanabilirdim. İlk sene kazanamadım mimarlığı ama öğretmenliğe gidebiliyordum. Gitmedim, mimarlık vardı hep aklımda, tercihlerimde hep mimarlık vardı. Türkiye’deki her yeri yazdım sonra eledim gitmeyeceğim yerleri. Hayattan mesleki beklentilerim var. Bu da; Bolu’ya güzel eserler vermek istiyorum. Şu an yolun çok başındayım.