Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YEREL KALKINMA TEMELLİ İŞ BİRLİĞİ VE KOOPERATİFÇİLİK” EĞİTİMİ BAŞLIYOR

“YEREL KALKINMA TEMELLİ İŞ BİRLİĞİ VE KOOPERATİFÇİLİK” EĞİTİMİ BAŞLIYOR
Bolu Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından açılan 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında “Yerel Kalkınma Temelli İşbirliği ve Kooperatifçilik” eğitimi projesine destek almaya hak kazandı.

Haber: Aslı Akış

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından açılan 2019 yılı Teknik Destek programı kapsamında Bolu Belediyesi Proje Yönetim Birimi tarafından Bolu Belediye Başkanlığı adına başvurulan “Yerel Kalkınma Temelli İşbirliği ve Kooperatifçilik Eğitimi” isimli proje destek almaya hak kazandı. Toplam bütçe Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak karşılanacaktır. Proje ile sürdürülebilir yerel ekonomik ve sosyal kalkınma olan kamu, özel sektör ve üçüncü sektör içinde yer alan kooperatifler/potansiyel kooperatifler arasında işbirliği kurulmasını sağlayacak olan eğitim ve bu işbirliğinin verimli ve sürekliliği olan bir yapıda işleyebilmesi için oluşturulacak yeni model için de danışmanlık hizmeti alınacak.

Bolu Belediyesinin Doğu Marmara Kalkınma Ajansına sunduğu "Yerel Kalkınma Temelli İş Birliği ve Kooperatifçilik Eğitimi" Projesi kapsamında 24-26 Ocak, 27-29 Ocak ve 3-5 Şubat tarihlerinde, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda eğitim düzenlenecektir.

KOOPERATİFLERİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK KALKINMADA ROLÜ VE ÖNEMİ ANLATILACAK

3 gün boyunca sürecek "Yerel Kalkınma Temelli İş Birliği ve Kooperatifçilik Eğitimi" süresince katılımcılara; “Kooperatif Nedir?, Kooperatif Türleri, Kooperatiflerin Toplumsal ve Ekonomik Kalkınmada Rolü ve Önemi, Kooperatiflerin Avantajları  (Üretici Açısından, Tüketici Açısından, Sosyal Açıdan),Türkiye’de ve Dünya’da Başarılı Kooperatif Uygulamaları, Kooperatiflerin İşleyişinde Yerel Yönetimlere Düşen Rol, Kooperatiflerin Kuruluşunda ve Devamında Devlete Düşen Rol, Kooperatif Girişimciliği Nedir? Neden ve Nasıl Kooperatif Girişimcisi Olunur?

Kooperatifler İçin Neden Bir İş Planına İhtiyaç var?, Kooperatifler İçin İş Planında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Kooperatif Ana Sözleşmesi Hazırlama, Kooperatif Kuruluş ve İzin İşlemleri ile Tüzel Kişilik Kavramı, Kooperatiflerde Ortaklık Yapısı Oluşturma, Kooperatif Ortaklarının Hakları ve Yükümlülükleri, Kooperatiflerde Ortak Olma, Ortaklıktan Çıkma ve Çıkarılma, Kooperatif Organlarının (Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu) Görev ve Yetkileri, Kooperatiflerin Tutması Gereken Ticari Defterler ve Tasdikleri, Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Toplantılarında Toplantı ve Karar Nisapları, Kooperatiflerin Feshi, Kapatma İşlemleri, Kooperatif Sözleşmesi Hazırlama, Ortaklık Yapısı Kurma, İş Planı Hazırlama, Genel Değerlendirme ve Soru-Cevap, Katılım Belgelerinin Takdim Edilmesi” konuları anlatılacak ve eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verilecek.