Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TARAYALIM OBEZİTEYİ HAYATIMIZDAN ÇIKARALIM”

“TARAYALIM OBEZİTEYİ HAYATIMIZDAN ÇIKARALIM”
Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği arasında “Tarayalım Obeziteyi Hayatımızdan Çıkaralım Projesi” protokol imza töreni düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

İmza törenine, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Süleyman Özsarı, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Büşra Deligöz, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Diyetisyen Merve Açar katıldı.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ve Bolu Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından imzalanan protokol ile Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Merkezde bulunan 28 ortaokulda öğrenim gören 10 bin 312 öğrenciye Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sağlıklarını korumak amaçlı sağlıklı beslenme ve hareketli hayat ile ilgili bilgiler verilecek. Ayrıca öğrencilerin obezite taramalarının yapılarak sorun bulunan öğrencilerin uzmanlara yönlendirilmesinin yanı sıra, çocuklarda şişmanlık gelişiminin önlenmesi için erken yaşlardan itibaren doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması çalışmalarını da kapsıyor.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşturulan sağlık ekiplerince Bolu merkezde belirlenen ortaokullarda eğitim öğretim gören öğrencilere sağlıklı beslenme ve hareketli hayat konusunda bilgiler verilip, öğrencilerin obezite taramaları yapılarak, sorun tespit edilen öğrencilerin takip ve tedavileri gerçekleştirilecek.

OBEZİTENİN ÖNLEMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Protokol imza töreninden önce bir açıklama yapan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, obezitenin hayatımızdan çıkması için bu projeyi gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Demirkol; “Bolu İİ Sağlık müdürlüğü ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber tarayalım obeziteyi hayatımızdan çıkaralı projesi kapsamında bir protokol imzalamak için bir araya geldik. Bu projenin faydalı olmasını diliyorum. Bolu merkezde 28 ortaokulumuzda yaklaşık 10 bin yavrumuzu il sağlık ve il milli eğitim müdürlüğümüz ile beraber inşallah taramış olacağız. Burada obezitesi olan ve obezite riski olanlar aile hekimliklerimize, eğitim araştırma hastanemiz çocuk endokrinoloji polikliniğinde uzman doktorumuz tarafından takip edilecek. Günümüzün, asrımızın problemi çok hastalığında aslında ilk adımı olan obezitenin hayatımızdan çıkması noktasında bir proje gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah Bolu’da sadece hastalıkları tedavi eden değil aynı zamanda hastalıların önlenmesi, korucu hekimlik noktasında büyük bir problem obezitenin de hayatımızdan çıkarılması için böyle bir proje düşündük. İnşallah yavrularımızın sağlığına bir nebze katkı sağlayabilirsek kendimizi mutlu sayarız” diye konuştu.

“DAHA SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK AMACINDAYIZ”

Bolu İl Milli, Eğitim Müdürü Yasin Tepe, amaçlarının sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğuna dikkat çekerek; “Görevime böyle güzel projeyle başlamak çok hoş bir şey. Projeyi hazırlayan başta İl Sağlık Müdürüm ve Valimiz Ahmet Ümit’e çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile ortaokuldaki tüm çocuklarımızı tarayacağız. Bu tarama esnasında, risk altında bulunan çocuklarımıza Sağlık İl Müdürlüğümüzün uzmanları tarafından profesyonel destek ve tedavi sağlayacağız. Bu proje ile daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacındayız. Bolumuz ve ülkemiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.