Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SAYIN ERDOĞAN VE BAHÇELİ ARTIK MİLLETTEN KORKMAYIN, GETİRİN ARTIK SANDIĞI”

“SAYIN ERDOĞAN VE BAHÇELİ ARTIK MİLLETTEN KORKMAYIN, GETİRİN ARTIK SANDIĞI”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, AKP-MHP hükümetinin acilen bir erken seçime giderek halktan güvenoyu almasının zorunluluk haline geldiğini söyledi. Karsu; “Sayın Erdoğan ve Bahçeli artık milletten korkmayın, getirin artık sandığı. Yeni kadrolar, Yeni kurumlar, Yeni kurallar dediğimiz “3 Yeni” ile Ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde kullanacağız.” dedi.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Türkiye’nin yaşadığı sorunların temelinde “ Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin “  olduğunu vurgulayarak; “2017 yılında tek bir kişi için yeni bir sisteme geçildi ve bu sistem bünyeye uymadı.  Tek adam yönetimi ülkemizi bu açmazlara sürükledi. O yüzden acil ve adil bir seçimle son sözü millete bırakmak gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’MİZ EN BÜYÜK 20 EKONOMİ LİGİNDEN BİLE DÜŞTÜ”

Başkan Karsu, IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporuyla ilgili konuşarak;  “Türkiye, 1990’da dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasına girdi. Eylül 1999’da da küresel sistem için en önemli 20 ülke arasında kabul edilerek, G-20 ligine üye oldu.  Tüm bunlar olurken AK Partinin esamesi bile okunmuyordu. O dönem başbakan olan Sayın Erdoğan, “2023’de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz” diyerek, 10 yıl önce vatandaşımıza söz verdi. Bu sözünü partisinin seçim beyannamelerine yazdı. Yetmedi, devletin Kalkınma Planına bunları yazarak millete verdiği sözleri resmi hedef haline getirdi. 2017’de yani “tek adam “ sistemi kurulmadan hemen önce Türkiye, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olmaya devam ediyordu. Ancak 2023’e 2 yıl kala, bıraktık ilk 10’u, Türkiye’miz en büyük 20 ekonomi liginden bile düştü. Bu acı gerçek, Hazine ve Maliye Bakanının da katıldığı IMF-Dünya Bankası’nın Ekim 2021 toplantıları için hazırlanan IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporuyla tüm dünyaya ilan edildi. Daha da kötüsü, aynı raporun tahminlerine göre gelecek yıl 2022’de, küresel sıralamada bir basamak daha gerileyerek, 22. sıraya düşeceğimiz anlaşılıyor.” İfadelerine yer verdi.

“TEK ADAM YÖNETİMİ ÜLKEMİZİ BU AÇMAZLARA SÜRÜKLEDİ”

2017 yılında geçilen sistemin Türkiye’yi kilitlediğini vurgulayan Başkan Karsu “Bugün ülkemizdeki hukuk sorunlarının kaynağı, siyasi sorunların kaynağı, ekonomi alanında yaşadığımız sorunların kaynağı, Uluslararası ilişkilerde yaşadığımız sorunların kaynağı adına ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ dedikleri ‘tek adam’ rejimidir. 2017 yılında tek bir kişi için yeni bir sisteme geçildi ve bu sistem bünyeye uymadı.  Tek adam yönetimi ülkemizi bu açmazlara sürükledi. Türkiye elbette dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek kudret ve potansiyele sahiptir. O yüzden acil ve adil bir seçimle son sözü millete bırakmak gerekmektedir. Sayın Erdoğan ve Bahçeli artık milletten korkmayın, getirin artık sandığı. Yeni kadrolar, Yeni kurumlar, Yeni kurallar dediğimiz “3 Yeni” ile Ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde kullanacağız. Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık girdaptan çıkaracağız. Milletimizin kaybettiklerini biz telafi edeceğiz.  Artık CHP zamanı!” şeklinde konuştu. 
Etiketler: bolu haberler