Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehirler arası yolculukların kısıtlanarak valilik iznine bağlanmasının ardından Bolu otogarında “Seyahat İzin Belgesi Ofisi” oluşturuldu. Koronavirüs tedbirleri göz önünde bulundurularak Seyahat İzin Belgesini alan vatandaşların araç otogar dışında çıkmadan sağlık kontrolleri de yapıldı, gitmek istedikleri memleketlere gönderildi.


Haber: Aslı Akış

İçişleri Bakanlığınca yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında şehirlerarası yolcu taşımacılığına sınırlandırma getirildi. Bu kapsamda seyahat izin belgesi zorunluluğu getirilmesiyle belge almak isteyenler için Bolu otogarında “Seyahat İzin Belgesi Ofisi” açıldı.

Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar, özellikle son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan bazı vatandaşlar, şehirler arası yolculuk yapabilmek için “Seyahat İzin Bürosu”na başvurdu.

Kurul, belgeleri incelenen ve il dışına çıkmalarında bir sakınca görülmeyen yolcular için seyahat güzergahı ve süresini içeren şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi düzenledi. Belgeler kurul tarafından incelenen vatandaşların yolculuk süreleri öncesinde 112 sağlık ekiplerince ateşleri de ölçüldü. Sefer izni alan otobüs firmalarına gelen vatandaşlar, biletlerini alarak otobüs saatini bekledi.

Öte yandan, otogarda, durdurulan otobüs seferleri nedeniyle peronlar boş kaldı, birçok otobüs firması ve esnaf ise iş yerlerini kapattı.

“İZİN BELGELERİNİ ALMALARI ŞART”

Bolu’da korona virüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs yolculuklarının kısıtlanmasının ardından izin belgesini alan vatandaşlar otogarda biletlerini almaya başladı. İzin belgeli vatandaşlara bilet kesildiğini söyleyen Bolu Metro Turizm Müdürü Hüseyin Güney; “Otogarın içerisinde kurduğu seyahat izin belgesi ofisi var. Başlarında da komiser var. Seyahat etmek isteyen vatandaşlar ilk olarak seyahat izin belgesi ofisine gelip belirtilen şartları sağlayarak başvuruda bulunuyor. Sağlık, cenaze ve ikamet ettikleri beyan etmeleri şartlarını sağlamaları gerekiyor. Kurul bu şartları sağlayanlara izin veriyor. O izin kağıdı ile bize geliyorlar. Bizde biletlerini kesiyoruz. Daha sonra arazın kalka saatinde sağlık ekipleri vatandaşların ateş kontrolünü yapıyorlar. Trafik ekipleri yolcuların tek tek izin belgelerine bakıyor. Bu arada yola çıkacak araca da izin belgesi alıyoruz. O izin belgesi ile aracımızı çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Güney, şehir dışına çıkmak isteyenleri, mağdur etmemek için firma olarak çalıştıklarını da belirterek; “Daha öncesi kısıtlamadaki aracın ruhsattaki koltuk kapasitesinin yarısını taşıyorduk. Şu anda 46 kişilik araçta 23 koltuk kapasitesi var. Giden yolcu sayısı da 15. Firma olarak bu süreçte çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü dışarıda kalan insanlarımız var. Süreci bu şekilde takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.