Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ERBAYRAM’IN MİRASINA EL BİRLİĞİ İLE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“ERBAYRAM’IN MİRASINA EL BİRLİĞİ İLE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat Bolu Bağışçılar Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarette Bolu Bağışçılar Vakfı Kurucu Başkanı Şerafettin Erbayram’ın Bolu tarımının gelişmesi için çok büyük katkılar sağladığını söyleyen İzzet Murat, Erbayram’ın bıraktığı mirasa Bolu olarak el birliği ile sahip çıkılacağını söyledi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Altıntaş, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak’ı, merkezinde ziyaret etti.

Bolu Bağışçılar Vakfı’nın kendileri için çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen İzzet Murat, Vakfın Kurucu Başkanı Şeraffettin Erbayram’ın Bolu tarımına ve çiftçisine büyük katkılar sağladığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde patenti onaylanarak coğrafi işaret alan Bolu Civril Fasulyesinin de Merhum Şerafettin Erbayram’ın yoğun uğraşları sonucunda Bolu’ya kazandırıldığını belirtti.

Ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Nahit Abak’ta Şerafettin Erbayram’ın mirasını vakıf olarak yaşatacaklarını söyledi. Merhum Erbayram adına vakıf olarak Kuzgölcük Köyü’nde Ata Tohumları Bahçesi kurduklarını belirten Abak, “Merhum Şerafettin Bolu’ya bıraktığı bir mirasa daha vakıf olarak sahip çıkıyoruz. Merhum Erbayram, elinde bulunan ata tohumlarının çoğaltılmasını ve Bolu’da üretilmesini istiyordu. Bunun için vakıf olarak Kuzgölcük Köyü’nde bir bahçe kurduk. Merhum Şerafettin Erbayram’ın bizlere emanet bıraktığı tohumları buraya ektik. Umut ediyoruz ki buradan alınacak tohumlar zamanla tüm Bolu’da tarımsal üretime dönüşecektir. Bu konuda tüm kuruluşlarla ortak çalışma içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.