Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ENERJİMİZ YARINLARA” EKİBİ ENERJİ EĞİTİMİ İÇİN BOLU’DA

“ENERJİMİZ YARINLARA” EKİBİ ENERJİ EĞİTİMİ İÇİN BOLU’DA
Türkiye’nin köklü enerji grubu Kazancı Holding çatısı altında faaliyet gösteren Aksa grup şirketleri, çocukları enerjiyle buluşturmaya devam ediyor.


Mart ayında başlatılan “Enerjimiz Yarınlara” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye’deki köy okullarını dolaşarak ortaokul öğrencilerine kapsamlı enerji eğitimleri veren “Enerjimiz Yarınlara” ekibinin yeni durağı Bolu oldu. Bolu’daki Göynük Egemenlik Ortaokulu’nu ziyaret eden ekip, enerji dünyasına dair her şeyi eğlenceli ve öğretici aktivitelerle öğrencilere anlattı.

Mart ayından bu yana 15 şehirde 1500 öğrenciye ulaşan “Enerjimiz Yarınlara” projesi ile yılsonuna kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki köy okullarında eğitim gören 2 bin öğrenciye enerji eğitimleri verilmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin köklü enerji grubu Kazancı Holding’in Mart ayında başlattığı sosyal sorumluluk projesi enerjimiz yarınlara hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında, ülkemiz genelinde başlatılan enerji eğitimlerinde şimdiye kadar 15 şehirde 1500 öğrenciye ulaşıldı.

Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere enerji eğitimleri veren Aksa “Enerjimiz Yarınlara” ekibi, son olarak 16 Ekim’de Bolu Göynük’teki Egemenlik Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Proje ile çocukların eğitsel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Aksa “Enerjimiz Yarınlara” ekibi, öğrencilere enerji kaynakları, enerji verimliliği, tasarruflu enerji kullanımı, enerji okur yazarlığı, temiz enerji kavramı ve enerji üretimi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Elektrik ve Aksa Jeneratör çalışanlarından oluşan ekip, kendi faaliyet alanları hakkında da kapsamlı bilgi verdi.

Eğitimlerde enerji dünyasını çocukların kolay anlayabileceği şekilde basit bir dille anlatan Aksa “Enerjimiz Yarınlara” ekibi doğal gazın kullanım alanlarından jeneratörün çalışma prensibine, elektrik tarihinden bilinçli elektrik kullanımı ve enerji üretimine dair birçok konu aktardı. Ayrıca, eğitimde işlenen konular, projeye özel olarak tasarlanan enerji temalı bir matematik oyunu ve çeşitli deneylerden oluşan eğitici etkinliklerle pekiştirildi. Etkinlik sonunda öğrencilere; Aksa grup şirketlerinin özel olarak hazırlattığı Enerji Ansiklopedisi, çeşitli kırtasiye gereçleri ve sırt çantası hediye edildi.

Aksa grup şirketlerinin Kurumsal İletişim ekiplerinin gönüllülük esasıyla aktif görev aldığı “Enerjimiz Yarınlara” ekibi, Türkiye’yi dolaşmaya ve özellikle köy okullarında, zor şartlarda okuyan öğrencilere enerji dünyasını anlatmaya devam edecek. Aksa “Enerjimiz Yarınlara” projesi ile yıl sonuna kadar 2000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.