Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ”NE BÜYÜK İLGİ

“DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ”NE BÜYÜK İLGİ
2018 yılında doğa tutkunları tercihini Tabiatın Kalbi Bolu'dan yana kullandı. Bolu Belediyesi, "Tabiatın Kalbi Bolu" sloganı ile başlattığı kültür ve doğa turları kapsamında bu yıl binlerce kişiyi "doğa yürüyüşleri"nde bir araya getirdi. Doğa meraklıları, Bolu Belediyesi ve Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği işbirliğinde gerçekleşen etkinliklerde Bolu'nun gizli cennetlerini yerinde keşfetti.


Ankara ve İstanbul gibi iki büyük metropol şehrini arasında yer alan Bolu, doğa sporlarının merkezi olma yolunda ilerliyor.

Yedigöller Milli Parkı ile Abant ve Gölcük tabiat parklarının doğal zenginlikleri barındıran kentte, hem turizmin canlandırılması hem de doğa sporlarının yapılabilmesi adına Bolu Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan proje meyvelerini vermeye başladı.

Bolu Belediyesi’nin katkılarıyla faaliyette bulunan Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından Bolu il sınırları karış karış gezilerek yürüyüş alanları belirlendi.

2 BİN 890 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA 163 PARKUR VAR

Yaklaşık 4 yıldır devam eden çalışmalar sonucunda, uzunlukları 6 ila 30 kilometre arasında ve zorluk dereceleri 1 ila 6 arasında değişen toplam 2 bin 890 kilometre mesafede 160 yürüyüş güzergahı belirlendi. Bu güzergâhların tamamı da Küresel Konum Belirleme Sistemi (GPS) aracılığı ile kayıt altına alındı.

HER HAFTA FARKLI BİR ETKİLİLİK DÜZENLENİYOR

Şu anki uzunluğuyla bile Türkiye’de bulunan en uzun doğal yürüyüş parkurlarına sahip Bolu’da, Bolu Belediyesi’nin destekleriyle Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından her hafta farklı bir yürüyüş organizasyonu düzenleniyor.

YÜRÜYÜŞLER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği,  2018 yılı içerisinde bin 177 doğa tutkunu doğayla buluşturdu. Doğa tutkunları, toplamda 313 kilometre mesafe yürüyüş gerçekleştirerek, Tabiatın Kalbi Bolu’nun saklı güzelliklerini keşfetti.

Dernek ayrıca, tur şirketlerinin talepleri doğrultusunda da 25 doğa yürüyüşü düzenledi.  Bu etkinliklere katılan yerli ve yabancı yüzlerce turist, doğayla iç içe muhteşem bir gün geçirdikleri gibi, Yedigöller Milli Parkı, Abant ve Gölcük Tabiat Parkları gibi doğal güzelliklere sahip olan ve bu sayede “Tabiatın Kalbi” olarak anılan Bolu’nun saklı kalmış diğer güzellikleri de yerinde görme fırsatı elde ettiler.