Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU KONU CANIMI ÇOK SIKIYOR”

“BU KONU CANIMI ÇOK SIKIYOR”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilimizde görev yapan basın mensupları ve aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Haber: Aslı Akış

Köroğlu Otel’de gerçekleşen iftar yemeğine Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Bülent Velioğlu ile çok sayıda basın mensubu ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Tanju Özcan, iftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak katılımcıları selamladı ve Ramazan aylarını kutladı.

Başkan Özcan, ezanın okunmasının ardından basın mensupları ve aileleri birlikte oruçlarını açtı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan iftar sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“HERKESİN FİKRİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Başkan Tanju Özcan mahkeme kararı ile durdurulan Gölcük'te yapılan Bungolav evler ve orada yapılan yapılaşma hakkında açıklamada bulunarak; “İsterseniz ben götüreyim, isterseniz kendiniz bakın. Orda içler acısı bir durum var. Yaklaşık 8 milyon TL para harcanmış. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen de devam etmiş. Şu anda çok önemli ölçüde bitmiş tamamlanmış. Mahkeme kararına rağmen işletmeye açmak mümkün değil. Birde orda sert rüzgarlar tarafından ağaçlar devriliyor. Taşıyalım desek çiviyle yerine çakılarak birleştirilerek ima edilmiş söküp taşıma şansımız yok. Orada satalım desek 8 milyon harcamışız satabilme imkânımız yok. Bu konuda herkesin yönlendirmesine ihtiyacımız var.  Hiç bir şey yapmazsak bunlar 1-2 yıl sonra çürüyecek, hem de görsel olarak kötü bir görüntü olacak, hem de satsak zayi olacak. Bu konu benim çok canımı sıkan bir konu. Vallahi ne yapacağız bende bilmiyorum. Bu konuda herkesin fikrine ihtiyacımız var. Mahkeme kararı var doğrudan muhatabı bakanlık. Bende belediyeyi bundan en az zararla nasıl kurtarırım derdindeyim. O yüzden samimi olarak vatandaşlarımızın da bu konuda fikirlerine ihtiyacımız var. Gidip orayı yerinde görmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

“FATİH METİN İLE GÖLCÜK KONUSUNU YENİDEN İSTİŞARE EDECEĞİM”

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile de Gölcük konusunda görüşme yapacağını ifade eden Başkan Özcan; “Fatih bey benim arkadaşım siyasi rakibim. Seçimden iki gün önce aradım. Seni hangi bakan yardımcısı yapacaklar diye sordum, takıldım. Bizim bakan yardımcımız, dostluğumuz seçimden sonrada devam edecektir. Bakanlıklarda yeni bir sitem var. Gölcük ile ilgili Fatih beyle de sayın bakan beyle de yeniden istişare edeceğim. Daha öncede Gölcük'ün imara açılmasına karşı noktadaydım. Halen o görüşteyim. O binaları oradan söksek ortaya çıkacak tahribatın görüntüsü de kötü olacak. Diğer taraftan da belediyede yapılmış büyük bir harcama var. Ne kadar az zararla Bolu halkını bundan kurtarabilirim derdindeyim. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Fatih beyle de sayın bakan beyle de görüşürüz. Bu ortak yol bulmaya gayret edeceğiz. Gerekçeli karar yok, karar gelecek tebliğ edilecek. Tebliğ edilirse bana göre en az 1-2 yıl temyiz aşamasında kalacak. Tuhaf bir durum var. Bakanlıkla görüşmek gerek. Bu işin maddi olarak mağduru Bolu Belediyesi oldu” şeklinde konuştu.