Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU EKSİKLİĞİ GİDERECEK BİR PLANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

“BU EKSİKLİĞİ GİDERECEK BİR PLANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”
Yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, “İsteğe bağlı diye bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Bütün çocukların bu eksikliği giderecek bir planlamaya ihtiyacımız var” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son yaptığı açıklama ile okulların 2 Temmuz itibariyle 2020-2021 eğitim – öğretim yılını sonlandıracağını açıkladı. Bakan Selçuk, isteyen öğrencilerin yazın okullarda ek ders alabileceğini de belirtti. Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici de son açıklamalarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Pandemi yüzünden tüm öğrencilerin eğitim konusunda geri düştüğünü belirten Gezici, ek derslerin bir planlama dâhilinde her öğrenciye verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ÇOK CİDDİ KAYIPLAR VAR

Zehra Kulalı Gezici, kayıpların çok olduğuna vurgu yaparak, “Okullara gelen yazıda şunu öğrendik. Ders kesiminin 2 Temmuz olacağını. Yani süreçte bir karmaşa var. Başlı başına bir sorun. Şimdi de eğitim emekçileri de acaba ders kesiminin, biz çünkü sınavlar yapıldı bu süreç içerisinde. Karnelere 18 Haziran’da ulaşılabilecek ama ders kesiminin 2 Temmuz’da olacağına dair bir yazı geldi. Hani burada bir belirsizlik var. Evet, süreç sıkıntılı ama biz en başından beri eğitimle ilgili meselenin bir beceriksizlik olmadığını, bir tercih olduğunu da en başından beri söylüyoruz. Çok ciddi kayıplar var. Telafiden bahsetmeleri de zaten bu kaybın kabulü” ifadelerini kullandı.

“BU EKSİKLİĞİ GİDERECEK BİR PLANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Ailelerin ekonomik düzeyine de değinen Gezici, “Ama kayıplar her aile düzeyinde farklı farklı yaşandı. Yoksul öğrenciler açısından çok daha uzakta oldu, uzaktan eğitim. Mevsimlik işçiler, kırsal yaşayan çocuklar açısından. Zor bir süreç oldu. Telafi gerçekten çok büyük bir ihtiyaç, bunu alanın özneleri bilir. Eğitim kademesinde eğitim emekçilerinin, velilerin, öğrencilerin burada alanın öznelerinin tespit ettiği eksiklikler üzerinden bir telafiyi planlamak zorundayız.        Bunu mutlaka yapmak zorundayız ama isteğe bağlı diye bir telafi söz konusu olamaz. Zaten hani çok öncelerde hatırlarsanız köy okulları erken tatil edilebilir. Çünkü orada hani onaylamasak da bir yaşamın içerisinde çocukların ailelerinin ekonomisine destek olacak bir üretim ekonomisine dâhil olmaları söz konusuydu. Dolaylısıyla şimdi de öyle, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları. Zaten mevcut süreçte bile ulaşamadılar. Bir telafi yapılacaksa bu çocukların üstün yararına ve eşit bir şekilde olmak zorunda. İsteğe bağlı diye bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Bütün çocukların bu eksikliği giderecek bir planlamaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MOTİVASYONU DA KALMADI”

Son olarak eğitimin 18 Haziran’da tamamlanması gerektiğini savunan Gezici, “Bizim aslında talep ettiğimiz şey 18 Haziran’da ders kesiminin tamamlanması. Bu süreçte etkin aşılamanın devam etmesi lazım. Tüm toplumu da tehdit eden bir tehdit aslında salgın. 18 milyon öğrenciden bahsediyoruz. Bir milyonun üzerinde eğitim emekçisi ve velileriyle birlikte yaklaşık 40 milyon insana tekâmül ediyor ki bu tüm toplum demek. Çok önemli, eğitimde telafisi olmayan bir süreç yaşıyoruz. Biz 18 Haziran’da ders kesimi, karnenin olup artık öğrencilerimizin motivasyonu da kalmadı, çok yoruldular” kelimelerini kullandı. 
Etiketler: bolu haberler