Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLULULUĞUMU TARTIŞANLAR IRKÇI VE FAŞİST TİPLERDİR”

“BOLULULUĞUMU TARTIŞANLAR IRKÇI VE FAŞİST TİPLERDİR”
AK Parti Bolu Belediye Başkan aday adayı Fatih Metin, “Benim Boluluğumu tartışanlar ırkçı ve faşist tiplerdir. Ben Bolu’nun Gölyüzü Mahallesi’nde doğdum, büyüdüm, iş sahibi oldum. İl başkanı oldum, milletvekili oldum, bakan yardımcısı olarak kentimi temsil ettim. O zamanlar Boluluğum tartışılmadı da şimdi mi tartışılmaya başlandı” dedi.

Köroğlu Televizyonunda Rasim Özdemir ve Mehmet Ali Atalay’ın sorularını yanıtlayan Fatih Metin Boluluğu ile tartışmalara sert tepki gösterdi. 

Fatih Metin’in babası Yozgat’ın Çaylan ilçesi İnönü Köyü’nde dünyaya geldi ve 1966 yılında Bolu’ya yerleşti.  Fatih Metin Gölyüzü Mahallesi’nde dünyaya gelirken, kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.  Metin, “Babam 1966 yılında Bolu’ya yerleşti. Ben Bolu sevdamı ve Boluluğumu tartıştırmam. Bu haberleri çıkartanlar ve bu haberleri yayanların Bolulu olmalarından şüphe ederim. Çünkü Bolu insanı demokrattır, Bolu insanı hoşgörülüdür, kucaklayıcıdır. Dolayısıyla böyle ırkçı ve faşist duruşu kimse göstermez. Şimdi ben Bolu’da doğmuşum, bu kentte büyümüşüm ve avukatlık yapmışım.  Bolu’da il başkanlığı, milletvekilliği yapmışım, Bolu’yu Bakan Yardımcısı olarak temsil etmişim ve bu zaman kadar Boluluğum tartışılmamış, Bolu Belediye Başkanı adayı olduktan sonra Boluluğum tartışılmaya başlanmış. Bu bir kere karşılık bulmaz” dedi.

“Bir defa AK Parti’yi ve Fatih Metin’i buradan vuramazlar. Buradan o faşist ve ırkçı tiplere sesleniyorum. Sandığa gidecek insanlara baktığımızda oy verenlerin büyük çoğunluğu Bolulu değil. Benim babam Yozgat’ın Çaylan ilçesi İnönü Köyü’nden. Babam 1966 yılında okumak için Bolu’ya gelmiş. Bolu’da iş sahibi olmuş eş sahibi olmuş çocuk sahibi olmuş. O çocuklardan bir tanesi de benim. Annem Bolulu. Ben Gölyüzü Mahallesi’nde doğup büyüdüm.  Benim Boluluğumu tartışan tipler ırkçı ve faşist tiplerdir. Bolu halkı bunlara prim vermeyecektir.”