Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİR KIBRIS SEVDALISI”

“BİR KIBRIS SEVDALISI”
Bolu Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a bir mektup yazdı.

Haber: ASLI AKIŞ

Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Balyemez, Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner’in Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’ yazdığı mektubu bir TV programında gündeme getirdi. Balyemez; “Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, bir Kıbrıs sevdalısı. Her okula gidiyor Kıbrıs harekâtını, Kıbrıs’ın jeopolitik önemini anlatıyor” dedi.

Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Kıbrıs’ın Stratejik ve Jeopolitik önemi konusunda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’ a bir mektup yazarak müfredat programlarına alınmasını istedi.

“BOLU’DA KIBRIS’I ANLATIYOR”       

(BRT-1)’de yayımlana bir programda Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Balyemez, Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner’in Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’ yazdığı mektubu gündeme getirerek; “Ticaret hayatına atılmış, muvaffak olmuş oldukça yer edinmiş bir binbaşından bahsetmek istiyorum, Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner. Ahmet Şerafettin Yamaner, hatıralarından, duyduklarından istifade ederek “1974 Öncesi ve Sonrası Kıbrıs” ismini verdiği kitabını yazmış. Bunu ücretsiz olarak Türkiye’de her tarafa dağıtıyor ve Bolu’da Kıbrıs’ı anlatıyor. Bir Kıbrıs sevdalısı. Her okula gidiyor Kıbrıs harekâtını, Kıbrıs’ın jeopolitik önemini anlatıyor.

Ben kitabı tanıtmayacağım ama Ahmet Şerafettin Yamaner’in yaptığı çok önemli bir girişimden bahsedeceğim.  Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a hitaben yazılmış bir mektup. Bu mektubun final kısmını okumak istiyorum. Anavatan Türkiye ve Yavru vatan Kıbrıs okuyan gençlerimizin okullarda Kıbrıs’ı öğrenebilmesi için müfredat programlarına yeterimce zaman ayrılması gerekmektedir. Kıbrıs’ın öncelikle milli davamız olması dolayısıyla bu yazımı sizlere göndermeyi düşündüm. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı olurdum” sözü bulunduğunuz makamı büyüklüğünü göstermektedir” şeklinde konuştu.