Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİR KERE YERDEN ÇÖP ALAN BİR DAHA YERE ÇÖP ATMAZ”

“BİR KERE YERDEN ÇÖP ALAN BİR DAHA YERE ÇÖP ATMAZ”
Bolu Belediyesi ve Bolu Gazeteciler cemiyeti çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için “Bir Kere Yerden Çöp Alan Bir Daha Yere Çöp Atmaz” sloganı ile kampanya başlattı. Proje ile daha temiz bir Bolu yaratmak amacıyla çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.


Haber: ASLI AKIŞ

Kampanyaya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, cemiyet üyeleri ve Bolu basını destek verdi.

Türkiye’nin en temiz şehri Bolu olması amacı ile başlatılan ve “Bir kere yerden çöp alan bir daha yere çöp atmaz” sloganı ile yola çıkılan proje ile farkındalık oluşturuldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları,  Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, cemiyet üyeleri yerel ve ulusal basın çalışanları yeleklerini giyerek Kent Meydanından başlayıp Borazanlar Mahallesinin bin 600 metre mesafesinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.

“AMACIMIZ BOLU’YU TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ ŞEHRİ HALİNE GETİRMEK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada; “Amacımız Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri haline getirmek” dedi. Başkan Özcan; “Bir kere yerden çöp alan bir daha yere çöp atmaz kampanyasını başlattık. Amacımız Bolu’yu Türkiye’nin en temiz şehri haline getirmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak. Bu çağrımıza da ilk olarak gazetecilerin dönüş yapması gazeteci arkadaşlarımızın çevreye ve temizliğe ilişkin duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki süreçte bu tür kampanyalarımız devam edecek. Bir sonraki gün tüm belediye çalışanlarımız ile birlikte şehrin güney bölgesinde böyle bir çalışma yapacağız. Amacımız temizlik ile ilgili hassasiyeti toplumun tabanına yayabilmek. İddialıyız bu konuda bir yıl içerisinde Türkiye’nin en temiz şehri neresi denildiğinde Bolu denmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KALİTEYİ DE ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Temizlik İşleri Müdürlüğünün en hassas müdürlük olduğuna da dikkat çeken başkan Özcan; “Temizlik İşleri Müdürümüz ile bu projeye öncülük ediyoruz. Bundan sonra Türkiye’nin en temiz şehrinin Bolu olması için Temizlik İşleri Müdürümüzden de personeli ile birlikte özel bir gayret göstermesini bekliyoruz. Temizlik işleri deyince sürgün yeri olarak değerlendiriliyor. Biz bu anlayışta değiliz ve bizim için en hassas müdürlük Temizlik İşleri Müdürlüğü olacak. Personelimizi de ilerleyen süreçte buna göre seçeceğiz. Nitelikli arkadaşlarımızın bu işe el atmasını sağlayacağız. Kaliteyi de artırmak istiyoruz” dedi.            

“ÇEVRE BİLİNCİNİN OLUŞMASI ÖNEMLİ”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ise projeyi başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve ekibine teşekkür ederek; “Bir kere yerden çöp alan bir daha yere çöp atmaz” kampanyası bize söylendiği zaman çok mutlu olduk ve projeye dahil olmak istedik. Aslında burayı belediye temizleyemez mi temizler. İnsanların aklında belediye temizlemiyor da gazeteciler mi temizliyor gibi bir espri konusu olacaktır ama bu bilinci topluma yerleştirmek çok önemli, içtiğiniz bir sigarayı, yediğiniz bir çikolatayı, yediğiniz dondurmanın ambalajını 20 metre ilerideki çöp kutusuna değil de hemen önünüze bırakırsanız doğru olmaz. Bu bilincin oturması için kampanyanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin birçok yerinde böyle organizasyonlar görüyordum ve imreniyordum. Bu projenin gelişmesi ve genişlemesini bekliyorum. Bizde gazeteciler olarak bu proje hem de daha sonraki projelerde kamuoyunu aydınlatma yönünde elimizden geleni yapacağımızı ifade ediyorum. Sayın başkan ve ekibine da bu projeyi başlattığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZCAN VATANDAŞLARI DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Çöp toplama etkinliği bitince bir açıklama daha yapan Başkan Özcan, temiz bir bolu için vatandaşları daha duyarlı omaya davet ederek; “Cemiyet Başkanımız ve siz gazetecilere çok teşekkür ediyorum. Bugün çok özverili bir çalışma yaptınız. Temizlik yaptığımız alan sadece bir cadde toplam uzunluğu da 1.6 km. Bolu’nun belediye sınırları içerisinde sokak ve caddelerinin toplamı 3 bin kilometreden fazla.  Bu çalışmaya katılan herkes temizlik işlerinde çalışan personelimizin ne kadar özverili olduğunu da gördü. Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Avrupa’da ve dünyada temizlik vergileri, Türkiye’den çok daha fazla. Avrupa’da yere bir izmarit atana 90 Euro ceza kesiyorlar. Gazeteci arkadaşlarımız bugün büyük bir duyarlılık gösterdiler bizlerle birlikte Bolu’yu görmüş oldular. Yarın da tüm belediye çalışanlarıyla birlikte çöp toplama etkinliği gerçekleştireceğiz. Sonraki dönemlerde de STK’larla ve Milli Eğitimle de diyaloğa geçip, öğrencilerle birlikte bu güzel kampanyayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda toplanan çöp torbaları Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün çöp toplama kamyonuna koyuldu çöp toplanma alanına gönderildi.