Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“4 BİN 829 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI”

“4 BİN 829 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI”
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 2018-2019 eğitim ve öğretim başlaması dolayısıyla okul servis araçlarını denetledi


Trafik Şube Müdürü Ali Çalışkan’ın katıldığı uygulamada servis sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Denetimler kapsamında öğrencilere boyama kitabı ve kırmızı düdük dağıtıldı. Çalışkan; “Amacımız eğitim öğretim yılı süresince öğrencilerimizin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamak. Öğrencilerimizle servis sürücülerinin yolda yapmış olduğu trafik ihlallerini birlikte denetleyeceğiz” dedi.

Bolu'da trafik ekiplerince okul servislerine yönelik denetimler yapıldı. 100. Yıl İlkokulu öğrencilerini taşıyan servis araçlarında yapılan denetimlerde emniyet kemeri, ilk yardım çantası, dur lambası, yangın tüpü, okul servisi yazıları ve araçlarda sivil yolcu kontrolleri yapıldı. Şoförlerin psiko teknik ve çalışma yeterlilik belgeleri de incelendi.

Öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla ana ve ara arterlerde yapılan denetimlerde trafik ekipleri, okul servislerinde evrak kontrolü yaptı. Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler, servis sürücülerine çeşitli uyarılarda bulunarak fazla öğrenci taşıyan servis araçlarının sürücülerine ilgili maddeler ile ilgili bilgiler verdi. Emniyet kemerinin önemi hakkında da öğrencilere bilgi veren ekipler, araçlarda emniyet kemerinin sağlam olup olamadığına bakarak servis araçlarında zorunlu olan güvenlik kameralarının da çalışıp çalışmadığını kontrol etti.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ”

Trafik Şube Müdürü Ali Çalışkan, denetimlerin 17 Eylül Pazartesi günü başladığını belirterek;

“Yeni eğitim öğretim yılı başlaması nedeniyle tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim yılı diliyorum. Denetimlerimiz pazartesinden itibaren başladı. Amacımız eğitim öğretim yılı süresince öğrencilerimizin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamaktır. Bunun için denetimlerimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu doğrultuda okul servis araçlarında öncelikle okul servis aracı taşımacılığı yönetmeliğine uygun olarak tesis edilip edilmediği bizim için olmazsa olmazlardan. Bunu dışında okul taşı yazısının bulunup bulunmadığı, emniyet kemeri, kırmızı dur işareti unsurlarının olup olmadığına bakıyoruz. Okul servis aracı okul servis taşımacılığı yönetmeliğine uygun değilse aracı trafikten men ediyoruz. Bir daha trafiğe çıkması ve servis taşımacılığı yapabilmesi için o eksiklikleri yerime getirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“3 SERVİS ARACI TRAFİKTEN MEN EDİLDİ”

17-20 Eylül tarihleri arasında yapılan denetimlerde 3 servis aracının trafikten men edildiğine dikkat çeken Çalışkan; “17 Eylül pazartesi gününden bugüne kadar 173 okul servis aracı denetlenmiş eksikliklerden dolayı 14 araca 4 bin 829 TL cezai işlem uygulanmış 3 servis aracı ise okul servis aracı şartlarını taşımadığından her biri 15'er gün süreyle trafikten men edilmiştir. Ancak eksikliklerini giderdikten sonra trafiğe çıkabilecekler. Denetimlerimiz aynı kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“KIRMIZI DÜDÜK PROJESİ DEVAM EDİYOR”

Kırmızı düdük projesini devam etmekte olduğunu vurgulayan Ali Çalışkan; “Bu anlamda serviste öğrencilerimize kırmızı düdük dağıtıyoruz. Bizim olmadığımız noktalarda öğrencilerimiz servis şoförlerine anında kırmızı düdük çalarak ikaz edecekler. Eğer servis şoförü kurallara uymuyorsa 155 hattını arayarak bize bilgi verecekler. Biz de gerekli işlemleri yapacağız. Öğrencilerimiz okullarına güvenli bir şekilde gidip gelecekler. İnşallah eğitim yılı boyunca güvenli bir şekilde öğrencilerimizin hiç birinin burnu bile kanamdan gidip gelmelerini sağlamış olacağız.

Denetimlerimizi eksiksiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm servis sürücülerimize buradan sesleniyorum; evrakları eksik olan sürücülerimize gerekli işlemler uygulanacaktır. Okullar başlamadan sayın valimizin başkanlığında gerekli bilgilendirme toplantısını yaptık. O yüzden gerekli müsemma gösterilemeyecek” açıklamasında bulundu.