Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

‘KEDİ BESLENME VE SIĞINMA EVİ’ ENGELLİ KEDİLERE YUVA OLUYOR

‘KEDİ BESLENME VE SIĞINMA EVİ’ ENGELLİ KEDİLERE YUVA OLUYOR
Başarılı hekimleri ve çalışanları ile var gücüyle sokak hayvanlarına umut olmaya devam eden Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvan sahiplenmeye karar veren vatandaşları öncelikli olarak barınaklara davet etti. Engelli kediler için ‘Kedi Beslenme ve Sığınma Evi’ ismini verdikleri ayrı bir alan oluşturduklarını belirten Veteriner Hekim Esra Selin Aksakal, “Dışarıda kendi hayatlarını idame ettiremeyecek olan kedileri burada kafes istirahatinde tutuyoruz. Bakımlarını üstleniyoruz. Bu nedenle burası bizler için oldukça özeldir” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediyesi, sokak hayvanları için imkanlarını seferber etmeye devam ediyor. Bolu Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde, klinik müdahalelerin yapılmasının ardından, hayvanların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için oluşturulmuş çeşitli iyileştirme alanları bulunuyor. Yaşadıkları kazalar sonucunda herhangi bir organı ampüte edilmek zorunda kalan engelli kedilerin güvenle yaşamlarını sürdürmeleri için oluşturulmuş  ‘Kedi Beslenme ve Sığınma Evi’ hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşları bekliyor.

Yapılan tetkikler sonucunda herhangi bir organı ampüte edilmiş engelli kediler için ayrı bir alan oluşturduklarını belirten Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Esra Selin Aksakal, “Rehabilitasyon bölümümüzdeki bu alanı sizlere özellikle tanıtmak istiyorum. Trafik kazası ya da çeşitli travmatik nedenlere bağlı olarak geri dönüşümsüz problemleri olan hayvanlarımızı, kısırlaştırıp buraya alıyoruz. Engelli bölümü oluşturduk. Buradaki hayvanlarımızın çoğu ampüte edilmiştir. Bacağı olmayan, sinirsel problemi nedeniyle boynunu çeviremeyen, kör olan hayvanlarımız buradalar. Kısaca dışarıda kendi hayatlarını idame ettiremeyecek olan kedileri burada kafes istirahatinde tutuyoruz. Bakımlarını üstleniyoruz. Bu nedenle burası bizler için oldukça özeldir. İnsanların, evde hayvan beslemeye karşı ilgileri oldukça arttı. Özellikle evlerde kedileri görür olduk. Evde hayvan sahiplenmeye karar verdiklerinde vatandaşlardan ricamız önceliği barınaklardaki engelli canlara vermeleridir.Buradaki canlar ev ortamında rahatlıkla kendi gereksinimlerini karşılayabilirler” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler