Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÂZİZ ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ

ÂZİZ ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYALARI VERİLDİ
Külliyede icra edilen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni ile aynı anda Bolu Valiliği’nde gerçekleştirilen törenle Şehitlerimiz İlhan Sezer ve Yıldırım Oflaz’ın ailelerine Devlet Övünç Madalyaları verildi.

Devlet Övünç Madalya Tevcihi takdimi öncesinde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bugün milletimiz için gurur kaynağı olan vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için bölücü terör örgütü ile mücadele ederken şehit olan evlatlarımızın ailelerine Devlet Övünç madalyası takdimi yapacağız. Milletin birlik, beraberlik ve huzuru için canlarını hiç çekinmeden feda eden âziz şehitlerimiz ve canını hiç düşünmeden, tereddüt etmeksizin ortaya koyarak yaralanarak gazi olan kardeşlerimiz sayesinde bugün huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türk milletinin birlik ve beraberlik mücadelesinin devam ettiğini belirten Vali Ümit, “Halen bölücü terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimiz, polisimiz, askerimiz büyük bir fedakârlıkla mücadele ediyor. Gün itibariyle de terörle mücadele ederken şehit olan İlhan Sezer ve Yıldırım Oflaz’ın ailelerine devletimizin, milletimizin şükran duygularını ifade etmek üzere bu madalya takdim törenini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Devlet Övünç Madalyalarını şehitlerimizin ailelerine takdim eden Vali Ümit, “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz ve Şehit Piyade Uzman Çavuş İlhan Sezer; üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, 2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla verilmesi uygun görülen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasını Sayın Cumhurbaşkanımız  adına kendilerine takdim ediyorum” dedi.

Törene; Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Ümit Koçak,  İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Şehidimiz İlhan Sezer’in annesi Azime Sezer ile Babası İsmail Sezer, Şehidimiz Yıldırım Oflaz’ın annesi Serap Oflaz ile Babası Dilaver Oflaz katıldı.