Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YÜZDE 50’NİN ALTINDA OY ALAN SORGULANMALI”

“YÜZDE 50’NİN ALTINDA OY ALAN SORGULANMALI”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, siyasetin gündemindeki 50+1 tartışmalarına ilişkin, “Belediye başkanlığı seçimlerinde de yüzde 50+1 şartı getirilmelidir. Yüzde 50’nin altında oy alan belediye başkanlarının bile meşruiyeti sorgulanmalıdır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun görüşmesinin ardından, siyasette 50+1 tartışması patlak verdi. Genel Başkan Karamollaoğlu, birliktelik sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçilmek için mecbur kılınan 50+1 sisteminin şikayetçi olduğunu ileri sürdü. Konuyla ilgili Erdoğan’ın da 50+1 hakkında şikayetçi olduğu iddia edildi.

Hükümet kanadında 50+1 tartışmaları devam ederken, yeni bir açıklama da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan geldi. Özcan, 50+1’in Belediye Başkanları için de geçerli olması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde %50+1 ‘i tartışmak abesle iştigaldir. Hatta belediye başkanlığı seçimlerinde de %50+1 şartı getirilmelidir. %50’nin altında oy alan belediye başkanlarının bile meşruiyeti sorgulanmalıdır. Tartışacaksak bunu tartışalım. Hodri meydan!” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler