Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Yüz yüze uyum eğitimi başladı

Yüz yüze uyum eğitimi başladı
Bolu'da, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze yürütülecek okula uyum haftası eğitimleri başladı.

Haber: Aslı Akış

Bolu’da anaokulu ve ilkokul birinci sınıflarda uyum eğitimi başladı. Öğrencilerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde zaman zaman ayrı kaldığı okullar, yüz yüze eğitim kapsamında kapılarını miniklere açtı.

Yüz yüze eğitim öncesinde okullar, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfekte edildi, sınıflarda düzenlemeler yapıldı. Uyum eğitimi kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri sabah aileleri ile birlikte okulun yolunu tuttu.

Okullara ebeveynlerinin eşliğinde gelen öğrenciler, maske kontrolü ve Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının ardından bahçeye alındı. Burada öğretmenlerini bekleyen çocukların heyecanlı oldukları görüldü.

Okul görevlileri tarafından karşılanan öğrenciler daha sonra sınıflarına geçti. Öğrencilere salgın tedbirleri ile sınıf kuralları anlatıldı.

Okul bahçesinde çocuklarının servis kayıt işlemlerini yaptıran velilerden bazıları, eğitimin ilk günü hatırası için öz çekim yaptı.

Öğrenciler daha sonra sınıflara alınırken, bazı aileler çocuklarını okulun çevresinde bekledi.

“SİZLERİ ÇOK ÖZLEDİK”

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ilk dersi Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı işledi. Miniklerle sohbet ederek sonunda hasretin bittiğini belirtti Sarıcı; “Bizler sizleri çok özledik. Okullar sizinle beraber şenlendi. İyi ki varsınız. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.

Bakanlığın illere gönderdiği yazıya göre, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verilecek.

Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

Velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak.