Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YSK SEÇİM TAKVİMİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİNİ AÇIKLADI

YSK SEÇİM TAKVİMİNİN BAŞLANGIÇ TARİHİNİ AÇIKLADI
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimin başlangıç tarihinin 18 Mart olarak belirlendiğini bildirdi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde seçim takviminin başlangıcı olarak 18 Mart 2023'ün belirlendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kararını almasıyla birlikte süreç de hızlandı.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin 18 Mart 2023 olarak belirlendiğini açıkladı.

Öte yandan Yener, yurt içinde ve yurt dışında seçmenlerin oy kullanmasına ilişkin ilkelerin belirlenmesi çalışmasının da devam ettiğini belirtti.

SEÇİME KATILACAK PARTİLER

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçime girme yeterliliğine sahip siyasi partilerle ilgili kararı Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanmıştı. YSK'nin yayımlanan kararında, 298 sayılı 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun' ile 2820 sayılı 'Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, illerin en az yarısında oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 tarihinden en az 6 ay öncesi itibarıyla teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 36 siyasi partinin 
Etiketler: bolu haberler