Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YORGUN VE UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYINIZ”

“YORGUN VE UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYINIZ”
Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, yaklaşan Kurban Bayram’ında yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Fırat; “Yolculuğumuzun hüsrana dönüşmemesi için ve keyifli bir yolculuk yapmanız için Yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmayınız. Emniyet kemerinizi takınız yolcularınıza da taktırınız. Yol üzerinde bulunan işaret ve levhalarını mutlaka okuyunuz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Orhan Fırat, Kurban bayramı tatili için yola çıkmaya hazırlanan sürücülere dikkate alınması gereken kurallar olduğunu hatırlattı. Meydana gelebilecek kazaların çocuğun aşırı hız, uykusuzluk sebebiyle yaşandığının altını çizdi.

Orhan Fırat, “Yakın bir zaman içinde idrak edeceğimiz Mübarek Kurban bayramında, bayram tatili ve bayram ziyareti için yollara çıkacak olan sürücülerimiz yolculuğumuzun hüsrana dönüşmemesi için ve keyifli bir yolculuk yapmanız için lütfen önerilerimizi dikkate alınız” diyerek şunları kaydetti:

“KAZALARIN TEK SEBEBİ AŞIRI HIZ’DIR”

“Trafik kazalarında insan faktörü maalesef  %90’dır. Yola çıkmadan önce araçlarınızın periyodik bakımlarını yaptırınız. Yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmayınız. Emniyet kemerinizi takınız yolcularınıza da taktırınız. Sürücü hakimiyetini kaybetmesinden dolayı meydana gelen kazaların tek sebebi aşırı hız’dır. Yol üzerinde bulunan işaret ve levhalarını mutlaka okuyunuz. Zira her trafik işareti uzun araştırmalar sonucu uygun yerlere siz sürücülerimizin ve yolcularımızın güvenliği için konulmuştur. Devletimiz bu konuda her türlü önlemi almış olup bizlere bu kurallara uymak kalmaktadır.

“BİRBİRİNİZE KARŞI SAYGILI VE HOŞGÖRÜLÜ OLUNUZ”

İşaret vermeden kesinlikle şerit değiştirmeyiniz. Zincirleme kazaların sebebi, yakın takip ve yine aşırı hız’dır. Lütfen hava ve yol şartlarına göre araç kullanınız. Aşırı yük kesinlikle almayınız çünkü direksiyon hakimiyetinizi kaybetmenize yol açacaktır. Ayrıca sürücülerimiz birbirinize karşı da saygılı ve hoşgörülü olunuz. Kurallara uyuduğumuz takdirde daha keyifli yolculuk ve tatil yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Geçen yıllara oranla trafik kazalarında %30’luk bir azalma gerçekleşmiştir.”

“NİCE BAYRAMLARA”

Orhan Fırat son olarak üyelerinin ve Boluluların kurban bayramını da kutlayarak; “Şimdiden tüm odamız üyeleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın ve Müslüman aleminin kurban bayramını kutlar daha nice bayramlara kavuşmanızı cenabı Allahtan niyaz ederek saygılar sunarım.” dedi.