Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YOL HARİTASINI AÇIKLADILAR: “ALTI AYDA ALTI KOLAYLIK!”

YOL HARİTASINI AÇIKLADILAR: “ALTI AYDA ALTI KOLAYLIK!”
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, İktidara geldiklerindeki “Altı ayda altı kolaylık” başlığı ile açıkladığı yol haritasını paylaştı.

Haber: Aslı Akış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce gençler için duyurduğu çözüm önerilerini bu kez kadınlar için sıraladı. CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeni ile düzenledikleri basın açıklamasında '6 Ayda 6 Kolaylık' başlıklı düzenlemeyi tek tek okudu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEMİZ DERHAL BAŞLAYACAK”

İktidara geldiğimizde ilk altı ayda ne mi yapacağız? Diyerek sözlerine başlayan CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, CHP’nin şiddet davaları için Özel Yetkili Mahkemeler ve Yargıtay’da ayrı bir ceza dairesi kuracağını ifade ederek; “Kadına şiddet davaları için Özel Yetkili Mahkemeler ve Yargıtay'da ayrı bir ceza dairesi kuracağız. Hâkim ve savcılar ile tüm adli makam çalışanları kadına şiddet konusunda özel eğitim alacak. Her polis karakolunda içinde en az bir kadın polisin yer aldığı ev içi şiddet konusunda eğitim almış ekipler oluşturacağız. Şiddet bildiriminin aile hekimleri tarafından da yapılması için, polis ve aile hekimi arasında bir iletişim kanalı oluşturacağız. Kadınlara şiddet uygulayanların iyi hal indiriminden yararlanmasına izin vermeyeceğiz. İş yerinde veya evde, her nerede olursa olsun kadına yönelik psikolojik ve ekonomik şiddet ile ayrımcılık da fiziki şiddetle aynı kapsama alınarak suç sayılacak. İktidarımızda kadınlar, adaleti ve güvenliği sosyal medyada aramak zorunda kalmayacak.” şeklinde konuştu.

“AİLE DESTEKLERİ SİGORTASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Toker, aile destekleri sigortasını hayata geçireceklerini belirterek; “1971 yılından beri yasalaştırılmayan Aile Destekleri Sigortası ile cv kadınlarının sosyal güvence meselesini çözeceğiz. Hane geliri asgari ücretin altında olan aileler için Aile Destekleri Sigortası'ndan mali destek sağlayacağız. Bu destekleri, hanedeki kadın adına bankada açılan hesaba yatıracağız.” dedi.

“KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRACAĞIZ "EV KADINLARINA İŞ, EVE AŞ” SAĞLAYACAĞIZ”

Kadın istihdamının artırılması için gerekli düzenlemelerin yapılacağından bahseden Toker; “Çalışmak isteyen ev kadınlarına destek olacağız. KOBİ'ler aracılığıyla yarı zamanlı kadın istihdamını arttıracağız. Ev kadınlarına istihdam sağlayan KOBİ'lere, Aile Destekleri Sigortası kapsamında maaş ve vergi desteği vereceğiz. Ev kadınlarının devlet memuriyetine alınmasını teşvik edeceğiz. Kamudaki yönetim kademeleri için en az yüzde 35 kadın kotası uygulayacağız. Yönetim kademelerinde yüzde 35 veya üzerinde kadın çalışanı olan özel sektör şirketlerine, vergi teşviki vereceğiz.” diye konuştu.

“BOŞANAN KADINLAR İÇİN "YENİ BAŞLANGIÇLAR FONU” OLUŞTURACAĞIZ”

CHP iktidarında, kadınların kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdüreceğini vurgulan Zuhal Işın Toker; “Eşinden boşanan kadınlara, Aile Destekleri Sigortası kapsamında kuracağımız Yeni Başlangıçlar Fonu ile taşınma ve ev kurma desteği vereceğiz. Kadın çalışmıyorsa, istihdama katılmaları için belediyeler tarafından eğitim ve iş bulma desteği vereceğiz. İktidarımızda kadınlar kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürecekler.” ifadelerini kullandı.

“DOĞUM İZNİ UYGULAMASINI GELİŞTİRECEĞİZ”

Toker, doğum izni uygulaması ve kadınların sağlık, bakım ve hijyen konusunda güvencesinin devlet olacağını da kaydederek; “Doğum iznine ayrılmış ve kanuni süre içinde işine dönememiş veya işinden ayrılmak zorunda kalmış kadınlar, yeniden iş hayatına dönmek istediklerinde pozitif ayrımcılık uygulamalarından yararlanacaklar.

“GÜÇLÜ BİR KADIN SAĞLIĞI PROGRAMINI BAŞLATACAĞIZ”

Kadınların sağlık, bakım ve hijyen konusundaki en büyük güvencesi devlet olacak. Ergenlik çağına giren kız çocuklarının sağlık harcamaları ücretsiz olacak. Rahim kanserini önleyen HPV aşısı da dahil olmak üzere tüm önleyici sağlık harcamaları devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanacak. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 81 ilden eş zamanlı olarak haykırıyoruz. Geliyor Gelmekte Olan...” şeklinde konuştu. 
Etiketler: bolu haberler