Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YİNE “ÖZEL” AÇIKLAMALAR YAPTI

YİNE “ÖZEL” AÇIKLAMALAR YAPTI
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ziyarette bulunmak Bolu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özel; “Demokrasi yoksa ekonomide işler yolunda gitmez. Demokrasi ne kadar aşağı giderse, ekonomi de o kadar aşağı gider. Ekonomiye iyi gelecek bir paketi Bolu’dan açıklayalım; damadı paketleyip ekonominin başından uzaklaştırmaktan başka hiçbir paket bu ekonomiyi kurtarmaz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Milletvekili Mahmut Tanal’a ziyaret bahanesi ile meclise girilerek yapılan saldırı girişimi, İstanbul seçimleri ve ekonomi ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber: Aslı Akış

“MAHMUT TANAL’IN ÖZEL BİR HEDEF SEÇİLMESİ SON DERECE MANİDAR”

Mahmut Tanal’ın özel bir hedef seçilmesi son derece manidar olduğunun altını çizen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; “Özellikle dün yaşanan olayı iki boyutuyla ele almak lazım. Birincisi, 14 Mayıs’ta yapılan saldırı başta Mahmut Tanal’ı hedef alan neden Mahmut Tanal? Mahmut Tanal, cep telefonunu internete yazan, sosyal medyadan paylaşan her türlü mağduriyeti dile getiren ve kapısından kimseyi geri çevirmeyen bunu da ilan eden bir kişi. Öyle olunca saldırganların Mahmut Tanal’ın bu kamuoyundaki algısından da ötürü Mahmut Tanal’ı hedef almış olmaları ve onun yanına ulaşmayı planlamış olmaları akla yakın geliyor. Mahmut Tanal’ın odasına saldırganın geldiği bir istekle bulunduğunu, Mahmut Tanal’da bu konunun hukuki bir konu olduğunu kendisinin siyaseten buna yardım edemeyeceğini ama buna bir mahkeme açılması gerektiğini eğer haklılığını iddia ediyorsa kişi suçsuz olduğunu söylemiş Mahmut Tanal’a. Ama yurtdışı yasağının kaldırılmadığını. Mahmut Tanal ondan sonraki kişiye mecliste yapabileceği bir şeyi olmadığını mahkemeye gitmesi gerektiğini söylemiş, kişi oradan ayrılmış. Belli bir zaman geçmiş, ondan sonrada bu olay yaşanmış. Olayı bu boyutuyla görünce Mahmut Tanal’ın özel bir hedef seçilmesi son derece manidar. Kendisine geçmiş olsun diyoruz, büyük bir tehlike atlattı” şeklinde konuştu.

“TERÖR KİMDEN GELİRSE VE KİME YÖNELİRSE LANETLENMELİDİR”

“Terör kimden gelirse ve kime yönelirse yönelsin terördür ve lanetlenmesi gerekir” diyen Özgür Özel; “Bunun diğer boyutunu da konuşmadan olmaz. 7 Haziran seçimlerinde hükümet kurulamayıp, Türkiye 1 Kasım seçimine giderken, Türkiye’de çok sayıda terör olayı yaşanmış, hatta devrin başbakanı ‘bu patlamalardan sonra anket yaptırıyoruz, oylarımız artıyor’ demişti. Şimdi seçimin tekrarının gündemde olduğu şu günlerde Sayın Genel Başkana yapılan saldırı, ardından bir milletvekilimizin isminin verilerek bir terör girişimine meclisin uğramış olmasını son derece dikkatle takip edilmesi açısından altını çiziyoruz. Savcılığın yapacağı araştırmayı önemsiyoruz. Meclisin idari tedbirleri artırmasını bu konuda oluşan zafiyeti ortadan kaldırması gerektiği bekliyoruz. Çünkü içeri giren kişinin üzerinde kesici alet, bombaya benzer bir yapı ve milletvekillerini hedef alacağı anlaşılan bir işgal girişimi var. Daha sonra meclisin bir personeline de zarar veriyor. Personelimizin, oradaki çalışma arkadaşımızın başına bir şey gelmemesi tek tesellimiz. Ama meclis bu güvenlik zafiyetini de gözden geçirmeli. Ve bir takım istihbarat örgütlerinin kontrolünde olan, bir takım terör örgütü ve terör örgütü uzantılarının böyle bir dönemde de harekete geçiriliyor olmasını da manidar buluyoruz. Savcılığın, meclisin yapacağı araştırmanın yanında partimizde bu konunun tüm boyutlarıyla üzerine gidecek. Mahmut Tanal’ı Allah korudu, meclis çalışanlarımızı Allah korudu, bütün milletvekillerini Allah korudu. Bir daha böyle bir zafiyetin yaşanmaması gerekiyor. Terör kimden gelirse ve kime yönelirse yönelsin terördür ve lanetlenmesi gerekir” diye konuştu.

“ÇALINAN TEK BİR ŞEY VAR EKREM İMAMOĞLU’NUN ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL MAZBATASI”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iptal edilen 31 Mart yerel seçimleri için “Çok basit, çünkü çaldılar” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt vererek; “Recep Tayyip Erdoğan çok basit çünkü çaldılar diye bir ifade kullandı. Bir kişi hele hele devletin en üst kademesinde olan kişi ve devletin en üst kademelerinde meclis başkanlığı, başbakanlık, bakanlıklarda bulunmuş bir kişinin biraz ciddi olması lazım. İftar sofrasını iftira sofrasına çeviriyorlar. Çaldılar diyorsan şu sorulara cevap veriyor olabilmen lazım. Kim çaldı? Ne zaman çaldı? Nasıl çaldı? Neyi çaldı? Bu sorunların hiç birinin cevabı yok. Çaldılar çaldılar dediler, YSK’ya başvurdular 47 bin tane kısıtlı seçmen oy kullandı dediler. 700 tanesi YSK tarafından incelemeye değer bulundu. Yaptıkları bütün başvurular reddedildi en son bu seçim neden tekrara edildi. YSK’nın gerekçesini okuduğumuzda oy çalındı diyor mu? Hayır. Aksine çalınmadığını teyit ediyor. Sandık başkanları kamu görevlisi olması lazım diyor. Bunlardan 30 binde 200’ü kamu görevlisi değil. Bu görev ilçe, il seçimin ve YSK’nın. YSK kendi eksiğinden kendi hatasından sonuca tesir edecek hiçbir şey olmadığı halde seçimi iptal etti. Çalınan tek bir şey var Ekrem İmamoğlu’nun anasının ak sütü gibi helal mazbatası çalındı. İstanbul’un Türkiye’nin 45 günü ve Türkiye’nin uluslararası itibarı çalındı. Ama çaldılar çaldılar diyerek hırsızı söyleyemiyorlar. CHP mi çaldı?  Bir tane ispat yok” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN SEVAP KAZANILACAK İFTAR SOFRASINI İFTİRA SOFRASINA ÇEVİRMEKTEDİR”

Özel, İstanbul seçimleri için CHP ‘ye yapılan iftiraların iyi niyet taşımadığını belirterek; “Cumhurbaşkanı birkaç hafta önce elimizde kamera kayıtları var yine yalan çıktı. Açıkça bir iftira var. İftar sofrasına sevap diye oturup günah işleyerek kalkanlardan Allah bizi sakınsın. Recep Tayyip Erdoğan sevap kazanılacak iftar sofrasını iftira sofrasına çevirmektedir.  Bu kuru iftiralardan Allah hepimizi sakınsın. Bu mübarek ramazan gününde gerçeğe dayalı olmayan, siyaseten bir seçim kazanabilmek için iftira ve yalanlarla dolu bu beyanların tamamını reddediyoruz. Sahiplerine iade ediyoruz. Bu iftirayı ispatlayamayanları da müfteri ilan ediyoruz. YSK oy çalınmadı sandık başkanından iptal ettim derken çünkü çaldılar’da bir iyi niyet yok. Bir seçim için yalana ve iftiraya sallamak var. Ayıptır. Bu görevlerdeki kişilere yakışmaz” dedi.

“ÜLKEYİ YÖNETEN KİŞİ KASAYA DAMADI OTURTMUŞ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ekonomiye dair açıklamalarda da bulunarak; “Türkiye ekonomisinin düzeltebilmenin bir tek yolu var; içeride ve dışarıda güven vereceksin. Yurtdışından Türkiye’ye bakıyorlar, yabancı yatırımcı soruyor; Türkiye’yi kim yönetiyor? Recep Tayyip Erdoğan. Peki, ekonominin başında kim var? Damat var. Bu ne görüntüsü, bu bir esnaf lokantası mı? Bu lahmacuncu dükkânı mı? Bu, Ortadoğu’daki çeşitli emirliklerin, şeyhliklerin görüntüsü. Ülkeyi yöneten kişi, kasaya damadı oturtmuş. Bu, bir esnaf lokantasında olur bir de demokrasi dışı yapılarda olur. Böyle bir ülkeye kimse güvenmez, dışarıdan para getirmez. Türkiye’deki para da yavaş yavaş dışarı kaçar. Bu güvensiz bir görüntüdür” dedi.

“DEMOKRASİ YOKSA EKONOMİDE İŞLER YOLUNDA GİTMEZ”

Ekonomiye iyi gelecek paketi Bolu’dan açıklayan Özgür Özel; “Türkiye’de ana muhalefet partisi, 9 ay önce seçimleri kazanmış iktidar partisine karşı Türkiye’nin bütün büyük metropollerinde seçimi kazandı. İstanbul’u kazandı ama ülkeyi yöneten kişi kendi kaybını kabul etmedi. Kazandığında milli iradeyi baş tacı yapıyordu ama mızıkçılık yaptı, bir yolunu buldu, hâkimleri de kullanarak seçimi iptal etti. Ana muhalefet partisinin kazandığı seçimin mazbatasının garantisi yoksa yabancı yatırımcının parasının, malının garantisi var diye düşünür mü kimse? Böyle olunca, Türkiye ekonomisi kırılgan bir hal alıyor. Hak ettiğimiz yabancı yatırım gelmiyor, hak ettiğimiz para gelmiyor. Yavaş yavaş Türkiye’deki yatırımlar yurtdışına çıkıyor, çıkarken de hem döviz artıyor, hem faiz artıyor, hem de orta dönem makro göstergelere baktığınızda da cari açık artıyor. Demokrasi yoksa ekonomide işler yolunda gitmez. Demokrasi ne kadar aşağı giderse, ekonomi de o kadar aşağı gider. Demokrasiyi yukarı çekmek ile ilgili gayretleri boşa çıkaranlar, Türkiye’yi bu hale düşürmektedirler. Ekonomiye iyi gelecek bir paketi Bolu’dan açıklayalım; damadı paketleyip ekonominin başından uzaklaştırmaktan başka hiçbir paket bu ekonomiyi kurtarmaz” ifadelerini kullandı.