Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YILDIRIM KAYNAKLI YANGINLAR İÇİN UYARI

YILDIRIM KAYNAKLI YANGINLAR İÇİN UYARI
Bolu Valisi Ahmet Ümit, il genelinde orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerin alındığını belirterek, hafta sonu kentte beklenen sağanak yağmur nedeniyle vatandaşları meydana gelebilecek yıldırım kaynaklı yangınlara karşı uyardı.

Vali Ümit, başkanlığında düzenlenen İl güvenlik ve asayiş koordinasyon toplantısında orman yangınlarıyla mücadelede alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıda Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı tarafından kentte çıkabilecek yangınlarla mücadele kapsamında alınan tedbirler ve valilik kararları anlatıldı.  

"ÇALIŞMALARIN AĞIRLIĞINI ORMAN YANGINLARINA VERDİK"

Son günlerde ülke genelinde yaşanan orman yangınları nedeniyle Bolu’da da tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Ümit, “Geçen hafta Cuma gününden itibaren çalışmalarımızın ağırlığını orman yangınlarına verdik. Çünkü İlimiz doğal yapısıyla yangına hassas bir bölge. Bizim öncelikli görevimiz önleyici tedbirler almaktır. Olması muhtemel bütün olasılıkları düşündük ve bu maksatla il genelinde orman yangınlarına karşı gerekli tedbirlerimizi aldık. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda Pazartesi günü yayınladığımız valilik genel emrini özellikle de Bolu genelinde ormanlara girilmesinin, orman içi yollarda mola verilmesinin, piknik yapılmasının, yetkili idarelerin denetiminde bulunan park, piknik ve mesire alanları da dahil olmak üzere her ne sebeple olursa olsun mangal ateşi, piknik tüpü, semaver vb. her türlü ateş yakılmasının yasaklandığını ilçelerimizdeki en ücra noktalara kadar herkese anlatalım” dedi. 

HAFTA SONU SAĞANAK YAĞMURA KARŞI UYARI

Bolu’da hafta sonu beklenen yoğun yağmur yağışı nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Ümit, “Hafta sonu İlimiz genelinde kuvvetli yağmur yağışı beklendiğinden yıldırım kaynaklı yangınların olabileceği bölgelerde ilçelerimizde de daha duyarlı olalım.” dedi.