Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER!”

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER!”
Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, “İyilikte Yarışan Sınıflar” (Yetim) projesi hakkında bilgi verdi. Sarımsakcı; “Asıl gayemiz bir yetimin yüzünü güldürmek, kendi evlatlarımıza, çocuklarımıza iyiliği, paylaşmayı, güzelliği aşılamak.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Çocukları küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas alan İyilikte Yarışan Sınıflar projesi ile “iyilik köprüleri” kurulacak. Yardımsever öğrenciler ise bir projede gönüllü olarak görev almanın ve sorumluluk duygusuyla hareket etmenin farkındalığını yaşayacak. 

“ÇOCUKLAR İYİLİKTE YAŞAYACAK”

Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, gönüllülük esasına dayanan projenin asıl amacından bahsederek, “İyilikte yarışan sınıflar projesinde asıl gayemiz bir yetimin yüzünü güldürmek ama ikinci planda ise kendi evlatlarımıza, çocuklarımıza iyiliği, paylaşmayı, güzelliği aşılamak. İsminden de anlaşılacağı üzere iyilikte yarışacak çocuklar. Tabi tamamen bu gönüllülük esasına dayanır. Bizim gönüllü koordinatörümüz var milli eğitim müdürlüğümüzle beraber protokol halinde. Koordinatörümüz okullara ziyarete giderek, bu işe gönüllü olup katılmak isteyen evlatlarımıza konuyu anlatıyor, yetimler hakkında bilgi veriyor. Meblağ çok küçük dahi olsa, bütün çocuklarımızın biz buna katılmasını istiyoruz çünkü paylaşma,  yardımlaşma duygusunun gelişmesi için.” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİ, ÖKSÜZ- YETİM FARK ETMEKSİZİN YARDIMDA BULUNUYORUZ”

Bolululardan kendilerinin ulaşamadığı, ihtiyaç sahibi, yetim-öksüz birileri varsa iletilmesini isteyen Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı; “Bizim İHH olarak yılın 12 ayında Bolu’da tespit ettiğimiz isimlerimiz var, bunlara düzenli yardımda bulunuyoruz. Bayan birimlerimiz ise aileye psikolojik destek anlamında evlere ziyarete gidiyorlar. Sizin aracılığınızla da Bolu halkına iletelim;  bizim ulaşamadığımız, ihtiyaç sahibi, yetim- öksüz birileri varsa bize bilgilerini iletmelerini rica ediyoruz. Okullardaki ziyaretlerimizi yaparken de öncelikle okul idarecilerimize durumu bildiriyoruz. Şimdiye kadar hiçbiri bize bir yetim var size bilgilerini verelim demedi. Tabi buradan başka bir güzellik çıkıyor, bizi mutlu eden bir olay. Bunun diyeceksiniz neresi güzellik? Bütün idarecilerimiz gerçekten takdire şayan bir çalışma yapıyorlar okullarda. Okulda ihtiyaç sahibi, öksüz- yetim fark etmeksizin hepsini tespit edip kendi okul idarecileri ve okul aile birliği ile beraber bu ihtiyaç sahiplerine çok ciddi yardımlarda bulunuyorlar. Yani bir nevi sırtımızdan yük almış oluyorlar.” İfadelerini kullandı.

“AMACIMIZ YETİMLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK”

“İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin uygulandığı okullar ziyaretlerine ilişkin de bilgi veren Sarımsakcı; “Bolu Merkez’de 9 tane okul kaldı, diğerlerinin tamamını ziyaret ettik. Bunları da en kısa sürede ziyaret edip yine çalışmalar hakkında bilgi aktarıp, projeye destek isteyeceğiz. Amacımız yetimlerin yüzünü güldürmek ama kendi çocuklarımızı da iyiliğe alıştırmak.” dedi.

SARIMSAKÇI HAYIRSEVERLERE SESLENDİ

Fethi Sarımsakcı, Bolulu hayırseverlere de seslenerek; “Bolulu hayırseverlerimize; 1 yetime sponsor olabilirler. Çok ciddi bir rakam değil 250 TL. Yani 250 TL’ye Türkiye’de ne olur? Diyebilirsiniz. Türkiye şartlarında çok ciddi bir rakam değil ama Asya’da, Avrupa’da özellikle de Afrika’da çok ciddi rakam bunlar. Türkiye’de ise ne yapıyoruz? 250 TL sistemi bozmamak adına yardımda bulunup onu diğer bütün sorunlarıyla, masraflarıyla, ihtiyaçlarıyla yerelde ilgileniyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler: bolu haberler