Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YEŞİLAY'DAN '31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ'NDE SİGARASIZ YAŞAM ÇAĞRISI

YEŞİLAY'DAN '31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ'NDE SİGARASIZ YAŞAM ÇAĞRISI
Yeşilay Bolu Şube Başkanı İsmail Akgül, "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü"nde sigarasız bir yaşam çağrısı yaptı.

Yeşilay'dan yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün "Tütün bizi ve gezegenimizi zehirliyor" mesajına dikkat çekilerek, hem tütün ürünlerinin hem de elektronik sigaraların insan sağlığını ve çevreyi tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Bolu Şube Başkanı İsmail Akgül, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 8 milyondan fazla kişinin tütün kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatıldı.

Sigaranın birçok hastalığın nedeni olduğunu belirten Akgül, Dünya Sağlık Örgütü'nün, her yıl tütün kullanımının neden olduğu ölümlerin 65 bininin çocuklar arasında görüldüğünü ve 1,2 milyondan fazlasının pasif içiciliğe bağlı olduğunu tahmin edildiğini kaydetti.

İnsan sağlığı için ölümcül etkileri olan tütünün, çevre kirliliğini de önemli ölçüde artırdığını dile getiren Akgül, "Tütün ekimi küresel olarak yaklaşık 22 milyar metrik ton su gerektiriyor ve her yıl yaklaşık 600 milyon ağacın kesimine neden oluyor. Özetle, tütün endüstrisi her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olurken gezegenimizin kaynaklarına ve ekosistemine de zarar veriyor. Kendi sağlığımız ve gezegenimiz için sigarayı bırakmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İsmail Akgül, tütün endüstrisi tarafından sigaraya alternatif sunulan elektronik sigaralardaki bazı kimyasal maddelerin de en az sigaradaki kadar zararlı olduğunu kaydetti.

"BIRAKABİLİRSİN" MOBİL UYGULAMASINA YOĞUN İLGİ

Tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenler için Sağlık Bakanlığı ile "Bırakabilirsin" mobil uygulamasının geliştirildiğini hatırlatan Akgül, "Uygulamamız hizmete girdiği şubat ayından bu yana yoğun ilgi gördü. Uygulamamızı tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını gözeterek hazırladık. 3 ay içerisinde 72 bin kişi Bırakabilirsin mobil uygulamasını indirdi. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle henüz uygulamamızı indirmemiş olanları da Yeşilay ve Bırakabilirsin desteğiyle sigarayı bırakmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Açıklamada, Yeşilay Danışmanlık Merkezi bünyesindeki tütün danışmanlığı hizmetine de değinildi. Bu hizmetle "Tütün Bağımlılığı Müdahale Programı" çerçevesinde sigara kullananlara ücretsiz destek sağlandığı belirtildi.
Etiketler: bolu haberler