Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI
Vücudumuzda inanılmaz etkilere sahip olan yeşil çay bitkisi, fermente edilmemiş taze çay yapraklarından oluşur, bu nedenle oldukça yüksek düzeyde antioksidan içerir. Anavatanı Çin ve Hindistan olan yeşil çay, dünya çapında, yüzyıllardır sevilen ve sık sık tercih edilen bir bitkidir. Sudan sonra faydalı olarak bilinen dünyanın en çok tüketilen içeceği olan yeşil çayın faydalarını duyduktan sonra evinizden eksik etmek istemeyeceksiniz.
Yeşil Çayın Faydaları
Yeşil çay metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Aynı zamanda kan dolaşımının daha hareketli olmasına yardımcı olur.

Ulusal Kanser Enstitüsü; kanser hastalığında yeşil çay etkileri konusunda araştırma yaparak, yeşil çayın kanseri önlemeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. (*)

Yeşil çay yüksek miktarda antioksidan içerir. Yaşlanmayı geciktirici etkilere sahiptir. Aynı zamanda içinde bulundurduğu antioksidanlarla cildi güzelleştirmeye yardımcı olur. Yorgun göz altı belirtilerine kompres yaparak uygulandığında rahatlatmaya katkı sağlar. 

Yeşil çay pek çok kişi tarafından zayıflamaya yardımcı olması sebebiyle sıkça tercih edilir. Oldukça iyi bir diüretiktir(idrar söktürücü) ve vücutta bulunan ödemin kolayca atılmasına yardımcı olur.

Stresle mücadele edici özellikler barındırır. Sakinleştirmeye ve yatıştırmaya yardımcı olduğu bilinir. 

C vitamini içeriği açısından zengin bir bitki olan yeşil çayın, sıcak suyla demlenerek tüketildiğinde özellikle solunum yolu hastalıklarına ve gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.