Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR BEREKETLİ BOLU TOPRAKLARINDA

YERLİ VE MİLLİ TOHUMLAR BEREKETLİ BOLU TOPRAKLARINDA
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" sloganıyla yola çıktığı yerli ve milli çeşitlerin çiftçi şartlarında demonstrasyon çalışmaları devam ediyor.


Haber: Aslı Akış

DEMONSTRASYON EKİMLERİ YAPILIYOR

2020 yılı rakamlarına göre yaklaşık 11.200 Hektar alanda ilimizde Buğday hasadı yapıldı. Birçok üreticimizde 2020-2021 üretim sezonu için Buğday ve Arpa ekilişlerini yaparak tohumunu toprakla buluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığımızca uygulamaya konulan “Yerli ve Milli Tohumların ulaşamadığı Çiftçi Kalmasın” sloganı kapsamında Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından ilimize 500 Kg. Arpa, 200 Kg. Makarnalık Buğday ve 800 Kg. Ekmeklik Buğday tohumları gönderildi. İlimiz ve ilçelerde Yerli ve Milli tohum olan Sertifikalı Arpa, Buğday ve Makarnalık Buğday çeşidinin demonstrasyon amaçlı ekilişleri tamamlandı.

BÖLGEMİZE UYGUN YÜKSEK VERİM ÖZELLİKLİ ÇEŞİTLER DENENİYOR

Hububat bitkisinde Bakanlığın önde gelen ıslahçı kurumlardan biri olan Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ekimi yapılan tescilli çeşitlerinden olan; bölgemize uygun olabilecek,  yüksek verim potansiyeline sahip çeşitlerin ekilişi yapıldı. İlimiz genelinde Ekmekli Buğday çeşidi olarak; ŞANLI, TOSUNBEY, KIŞLA,  BAYRAKTAR, TEKFEN 1016, TEKFEN 2064, TEKFEN 1013 ve AYTEN ABLA Makarnalık Buğday olarak; EMİNBEY ve İMREN Arpa olarak BURAKBEY,  TOSUNPAŞA, ZEYNEL AĞA AVCI 202 ve BOZLAK çeşitleri ilimiz toprakları ile buluştu.

MÜNAVEBEDE HUBUBAT ÖNEMLİ YER TUTMAKTADIR

Hububat ilimizde uygulanan üçlü münavebede önemli bir yere sahip tahıllardan biri olup sulu tarım alanlarında uygulanacak münavebede çapa bitkilerinden sonra ekilen Hububat bitkisinden yüksek verimler elde edilmektedir. Patates ve Mısırdan sonra Buğday ile önerilen üçlü münavebe sistemi başarılı bir şekilde uygulanmış olacak ve hastalık ve zararlılar bu sayede azalacak. Üreticiler elde edecekleri ürünlerini uygun fiyatta pazarlayarak gelir elde edebilecek. Pazar sorunu bulunmayan hububat çeşitleri ilimiz üreticilerine önemli alternatif olacak. 
Etiketler: bolu haberler