Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL TOGG’A BOLU DA KATKI SAĞLADI

YERLİ VE MİLLİ OTOMOBİL TOGG’A BOLU DA KATKI SAĞLADI
Bolu’da hazırlanan kalıplarla TOGG’un parça üretimine katkı sağlanırken, projeye milli duygularla katıldıklarını altını çizen Gökhan Özçelik, “Buradaki tamamen milli olarak yapılan bir şey. TOGG’un 3 referans parçasını yapıyoruz, o parçaları da yaparken bu niyetle aldık” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış – Oğuzhan Eke

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) markasıyla, üretilecek yerli otomobilde süreç tüm hızıyla devam ediyor. Ön süreçleri tamamlanan projede seri üretim için son hazırlıkların başladığı biliniyor. Üretilen otomobilin de kısa bir zaman sonra piyasaya sürülmesi planlanıyor.

KALIPLARI BOLU’DA HAZIRLANIYOR

Tüm bu süreç içerisinde, Bolu’da Gökhan Özçelik ve Kemal Batmaz ortaklığında kurulan Alfa Kalıp da TOGG projesine destek veriyor. TOGG’da kullanılacak bazı metal parçaların üretimi, Bolu’da bulunan firmada hazırlanan kalıplarla sağlanacak. Firmada üretilen hazırlanan kalıpların işlevine ilişkin bilgi veren Gökhan Özçelik, “C-SUV dediğimiz, yeni çıkacak aracımızın daha iç aksamlarındaki çamurluk üstü bir parça, diyebiliriz” açıklamasını yaptı.

“TAMAMEN MİLLİ OLARAK YAPILAN BİR ŞEY”

İşi kabul ederken kâr gözetmeden, milli duygularla düşündüklerini aktaran firma ortağı Özçelik, “TOGG dediğimiz zaman ilk milli arabamız olduğu için bu işle de de alakalı farklı bir düşünce ile biz minimum kazançla ya da sıfır kazançla bu işi yapmak için talip olduk ve o yüzden bu işi aldık. Buradaki tamamen milli olarak yapılan bir şey. Maddi olarak da kafa kafaya gelse bizim için sorun yok. En azından yapılacak arabada ufak bir parçamızın olması bizi mutlu eder, İlk yaptığınız zaman zorluklar da yaşasanız, bir şey olduğu zaman, ‘O üründe benim de ufak bir payım var’ diyebiliyorsanız, bizim en büyük için en büyük haz noktası zaten bu” dedi.

“3 TANE DAHA YENİ MODEL ÇIKACAK”

TOGG’un 3 referans parçasını hazırladıklarını belirten Özçelik, ileride çıkacak yeni modellerde üretime kısmını da katılabileceklerini aktararak, “TOGG’un 3 referans parçasını yapıyoruz, o parçaları da yaparken bu niyetle aldık. Çok şükür onlar da belli bir aşama geldi, teslim etmeye başladık. Seri imalatlarını biz değil başka bir firma yapacak. 3 tane daha yeni model çıkacak, o zaman kadar bizim yatırımlarımız olur, büyürsek, o zaman belki kalıbını, üretimi de dâhil biz yapma durumumuz olabilir” ifadelerini kullandı.

“KISA SÜRE DEĞİL DAHA KALİTELİ PARÇA”

Özçelik, üretimde kaliteyi ön planda tuttuklarını belirterek, “Bizim kalıp sürecimiz, normalde parçasına göre 3 ayda olabilir, 6 ayda olabilir süreye göre, parçaya göre değişebiliyor. Burada önemli olan şey kalitenin ya da istenilen toleranslarda parçanın üretiliyor olabilmesi. Bizim hedefimiz tamamen bu. Kısa süre değil ama çok daha kaliteli parça” şeklinde konuştu.

Etiketler: bolu haberler