Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YENİÇAĞALI HAYIRSEVERLER AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇTI

YENİÇAĞALI HAYIRSEVERLER AFRİKA’DA SU KUYUSU AÇTI
İHH Bolu tarafından, Yeniçağalı hayırseverlerin desteğiyle, Afrika Kıtası’nda bulunan Ifangnı/Kouton köyünde, “Yeniçağa Hayırseverleri Su Kuyusu” açıldı.

Dünya üzerinde temiz ve kullanılabilir suya ulaşmakta zorluk çeken milyonlarca insan bulunurken, her yıl 2 milyonun üzerinde insan ise kuraklık, hastalık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybediyor. Bolu İHH da bu sorunun önüne geçmek adına çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda Afrika Kıtası’nın küçük bir ülkesi olan Benin’de Bolu İHH girişimiyle su kuyusu açıldı. Bolu’nun Yeniçağa İlçesi’nden hayırseverlerin destekleriyle açılan kuyudan 800 kişinin faydalanması bekleniyor.

Çalışmayla ilgili Bolu İHH tarafından yapılan paylaşımda, “Afrika Kıtası’nda Benin’in Plateau şehrine bağlı, şehir merkezine 49 kilometre uzaklıkta, 800 kişinin faydalanacağı en yakın su kuyusuna uzaklığı 2 kilometre olan 75 haneli Ifangnı/Kouton köyündeki su kuyumuz, susuz bölge halkının istifadesine açıldı. Yeniçağa İlçe Teşkilatımıza ve Yeniçağa hayırseverlerine mazlum ve mağdurlar adına sonsuz şükranlarımızı sunarız. İyi ki varsınız” denildi.