Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YENİÇAĞA AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA

YENİÇAĞA AŞÇILIK ÖĞRENCİLERİ AVRUPA YOLUNDA
Yeniçağa Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı, Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Süper Tahıllar Sağlıklı Yemekler” projesi kapsamında 15 öğrenci ve 3 öğretmen Viyana ve Amsterdam’a gitmek üzere yola çıktı.


Haber: Ömer Çetinaslan

Yeniçağa Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı, Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Süper Tahıllar Sağlıklı Yemekler” projesi hayata geçirildi. Genç aşçı adaylarından oluşan 15 kişilik ekip, 3 öğretmen refakatinde, staj görmek üzere Avrupa’ya gitti. Proje kapsamında, 10 öğrenci Hollanda’nın Amsterdam şehrinde, 5 öğrenci ise Avusturya’nın Viyana şehrinde staj eğitim görecek.

Yeniçağa Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü ve Proje Sorumlusu Ahmet Mermer, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin bu proje ile ülkemizi en iyi şekilde temsil edip tanıtacaklarına inanıyorum. Yollarının ve bahtlarının açık olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Yeniçağa Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ersin Altun ise, proje hakkında bilgiler vererek, “5 öğrencinin Avusturya Viyana’da, 10 öğrencinin ise Hollanda Amsterdam’da staj göreceği proje ile öğrenciler, hem sağlıklı ve organik tahıl kültürünü ülkemize taşıyacak, hem de Avrupa’nın farklı yerlerine yapacakları gezilerle ufuklarını genişletecektir” şeklinde konuştu.