Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YENİ BAŞKAN RAMAZAN KAMAN

YENİ BAŞKAN RAMAZAN KAMAN
Bolu Halkevi Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken yeni bayrağı devralan isim emekli öğretmen Ramazan Kaman oldu. Kongrede dayanışmanın ve birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Halkevinde yapılan kongreye, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar katılım sağladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede divan kurulu oluşturuldu akabinde faaliyet raporları okundu. 107 genel kurul üyesi bulunan Bolu Halkevi kongresinde 65 kişinin oyunu alan Ramazan Kaman yeni başkan oldu.

HALKEVİNİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Emekli Öğretmen Ramazan Kaman kongreye ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Geçmişte halkevi vakfında sosyal, kültürel çalışmalar yaptığım için şu anda da eskiden kaldığımız toplumsal yönüyle halkevini yeniden bir tiyatro, sinema, halk müziği gibi etkinliklerle canlandıracağız.

Halkevinin özelliği; halkın eğitimidir, sanatsal kültürel faaliyetlerdir. Bundan sonraki sürecimizde halkevinin gelecek nesiller üzerinde sanatsal ve kültürel anlamda kendi bulunduğumuz yerden doğru gücümüz oranında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.  

“SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZİ YÜRÜTECEĞİZ”

Kaman, sosyal etkinlikler açısından daha büyük bir yere ihtiyaçları olduğuna vurgu yaparak; “Geçmişte fırka adı altında yukarıda 4 bin metrekare alan üzerinde yeri varmış. Ben o dönemleri bilmiyorum. Yıkılan halkevi sürecinde vardım. Kurslarımız etkinliklerimizi orada yürütüyorduk. Halkevi yıkıldıktan sonra şu anda bulunduğumuz yer belediye tarafından karşılığı olması kaydıyla tahsis edildi. İlerleyen dönemde belediye başkanımız ve diğer yöneticilerle görüşeceğiz. Bolu iklim şartları sebebiyle soğuk. Bu faaliyetleri yürütebilmemiz için daha geniş bir yere ihtiyacımız var” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler