Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YENİ ATANAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE HİZMET İÇİ UYUM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

YENİ ATANAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE HİZMET İÇİ UYUM EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’nca, BAİBÜ’de göreve başlayan 47 sözleşmeli personele yönelik Hizmet İçi Uyum Eğitimi düzenleniyor.

Kongre Merkezi Yeşil Salonda başlayan eğitim programı kapsamında BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversiteye yeni atanan sözleşmeli personeller ile tek tek tanışarak, görevlerinin üniversiteye hayırlı olmasını temenni etti. Birbirinden farklı eğitim konuları ile bu programın hazırlanmasında emeği geçen Personel Daire Başkanlığı’na ve eğitmenlere teşekkür etti.

Programa; Genel Sekreter İhsan Ağcan, Genel Sekreter Yardımcısı Nihani Yıldırım, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bayram Kaya, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Peker, Hizmet İçi Eğitim Şube Müdür V. Özkan Gerboğa ve sözleşmeli personeller katıldı.

Rektör Alişarlı, Görev Bilincinin Önemine İşaret Etti

Sözleşmeli personele yönelik uyum eğitiminde ilk dersi veren Rektör Alişarlı, görev bilincinin ve görevin kutsallığının önemine değinerek, görevlerini zamanında ve en iyi şekilde yerine getirmelerini istedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin akademik-idari personeli ve öğrencileriyle ülkemizin araştıran, üreten ve topluma katkı sunan önemli kurumlarından biri olduğuna vurgu yapan Rektör Alişarlı, çalışanların kurumsal aidiyetinin üretkenliğe ve üniversitemizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını söyledi. Sözleşmeli personelin sorularını yanıtladı.

47 Sözleşmeli Personel Görevlerine Başladı

Sözleşmeli personelle bir araya gelen Genel Sekreter İhsan Ağcan da, idari ve mali işlerin koordinasyonunun yürütüldüğü Genel Sekreterlik ve daire başkanlıklarının faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak, BAİBÜ’deki i iş bölümünün doğru çalışmasının özelde birimlerinin genelde üniversitenin toplam kalite ve verimliliğini artıracağını kaydetti.

700 başvuru arasından şartları sağlayan 47 sözleşmeli personelin görevlerine başladığını belirten Ağcan, bunun büyük bir imkân ve nimet olduğunu vurgulayarak, işlerinin kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği 2023 ve sonrasını kapsayan Türkiye Yüzyılı’na katkı sunmalarının gerektiğini sözlerine ekledi.

“Üniversitemize Sağlayacağınız Katkı İle Daha Güçlü Olacağız”

Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu da, 4/B süreci ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek, özetle “Kamu görevine başladıktan sonra en önemli görevlerimizden biri, atandığımız alanla ilgili kendimizi en iyi şekilde yetiştirmek, üniversitemize, öğrencilerimize, diğer kamu görevlilerine ardından Bolu’ya, bölgemize ve ülkemize faydalı işler yapmaktır. Bu nedenle bu çalışmalar sizler için bir mihenk taşı olarak değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra ayrıca kadroya geçme sürecinde müjdeli haberler de gelebilir. Böylelikle Üniversitemize başlamanız sizler için müjde getirmiş olacak. Bunun bilincinde olarak Üniversitemize en iyi şekilde hizmet edeceğinizi biliyoruz.” diye konuştu.

Hizmet İçi Uyum Eğitimi Programı

Eğitim programı kapsamında ilk gün, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın yanı sıra Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Peker tarafından “Üniversitemizi Tanıyorum” ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Bilgehan Şahin tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklarında eğitim verildi.

Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu “Kurumsal Aidiyet”, Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Nuh Yavuzalp “Kurumsal İletişim ve Üniversite İletişim Araçları” ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Öğr. Gör. Bülent Baloğlu “Ekip Çalışması-Ekip Yönetimi” konularında, Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Özlem Başaran “Kamu Görevlileri Hak, Özlük ve Disiplin İşlemleri”, Prof. Dr. Mehmet Altınöz “Protokol ve Nezaket Kuralları” ve Personel Daire Başkanlığı Şef Mürşide Ayyıldız Güler “ÜBYS Kullanımı ve Uygulama Eğitimi” konularında, Uzman Psikolog Evgin Miçooğulları “Öfke Kontrolü ve Stresle Başa Çıkabilme Yolları”, Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı “Etkili ve Güzel Konuşma Yöntemleri” ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bayram Kaya “Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri” konularında ve Öğr. Gör. Hacer Alpteker “Hijyen Eğitimi”, Prof. Dr. Muhittin Tayfur “Diyetetik Beslenme” ve Dr. Öğr. Üyesi Taha Gökmen Ülger “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konularında eğitim verecek.

Etiketler: bolu haberler