Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YAŞAR YÜCEER BOLUDABOLU'YA KONUŞTU

YAŞAR YÜCEER BOLUDABOLU'YA KONUŞTU
Bolu İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer Boludabolu muhabirlerinin sorularını yanıtladı. -2019 yılında hedeflenen çalışmalara ulaşabildiniz mi? -Kasım ayı İl Genel Meclisinde bütçe belirleme ayıdır. Tahmini bütçe ne kadardır? Bütçe çalışmaları ile ilgili neler söylersiniz? -Kış mevsimi geliyor. Bolu’da ağır geçen kış şartlarına karşı hazırlıklarınız tamam mı? Çalışmalarınız neler? Sorularını değerlendirdi.

Haber: Feyza Acar

"BENİM ÖZEL İDAREDEN BAŞKA İŞİM, DÜNYAM YOK"
2014’ten bu yana buradayım, 6. yılım ve 7/24 özel idarede yaşıyorum. Benim başka bir işim başka bir dünyam yok. Her gün benim görevim sorumluluğum olmadığı halde buradayım ve yapılan hizmetlerin sıkı takipçisiyim. Özel idare başta genel sekreterimiz olmak üzere tüm çalışanlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmamızı sürdürüyoruz. 

"2019 YILI İÇİN BELİRLENEN HEDEFLERE ULAŞILDI"
Biz 2019 yılındaki hedeflerimize ulaştık. Buradaki hedef şuydu: 11 milyon Özel İl İdaresi kaynağı vardı, 32 milyon köydes ödeneğimiz geldi, 10 milyon ekstradan bir ödeneğimiz geldi. 6 milyon mazot ödeneğimiz,  4 milyon ikinci kat ödeneğimiz ve 1 buçuk milyonda ikinci kat rodkins ödeneğimiz oldu. Toplamda 65 milyonluk bir ödenekle 9 ilçede 487 köyü kapsayacak şekilde çalışıyoruz. Buradaki stratejimiz şu şekildedir:  Biz 9 ilçeyiz, “Her ilçe kendi kararını kendi öncelik ve ihtiyaçlarına göre verir, kendi ihtiyaçları neyse programını ona göre yapar.” sürecine devam eder. 

Ben merkez ilçeden gelmekteyim. Merkez ilçemizde sıcak asfalt, birinci kat asfalt, ikinci kat asfalt, kanalizasyon ve içme suyu olmak üzere programlarımızın tamamına yakınını, özellikle yol noktasında olmak üzere hepsini bitirdik. İçme suyu hiç programda olmamasına rağmen sonradan gelen artı ödeneklerimiz üzerine 46 kilometre daha içme suyu borusu aldık. Var olan kaynaklarla, var olan imkanlarla en iyi ve en fazlayı yapma gayreti içerisindeyiz. 2019 yılı için İl Özel İdaresi genel meclisi olarak bizim için önceki yıllarda olduğu gibi başarılı ve gayet verimli bir sezonun geçtiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

"HİZMET ALANIMIZ ÇOK GENİŞ"
“Biz bütün istekleri yerine getirdik, bütün ihtiyaçları karşıladık” diyemeyiz çünkü inanılmaz bir hizmet alanımız var. Biz 487 köy, 1200 mahalle ve yaklaşık 4400 kilometre yol hizmetini karşılıyoruz. Dolayısıyla bütün eksikleri bütün ihtiyaçları giderebildik gibi bir iddiamız yok fakat imkanları sonuna kadar kullanarak en doğru ve en kalıcı hizmet yapma gayretindeyiz. 

"2020 BÜTÇESİ 75 MİLYON BEKLENİYOR"
İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak 5302 sayılı yasa gereği yetki ve sorumluluk çerçevesinde hareket ediyoruz. Bütçe taslağı oluşturma sorumluluğu ve yetkisi Sayın Valilerimizdedir. Sayın Valimiz oluşturduğu ekiple 2020 yılı bütçe taslağını hazırladı. Encümenden geçerek İl Genel meclisine sunuldu. Kasım ayı boyunca toplantılarımız 20 gün sürecek ve bu süre içerisinde 2020 yılı Bolu İl Genel Meclisi bütçesini kararlaştıracağız ve oylayacağız. Tahminen 75 milyon civarında olması bekleniyor. 

"GELİRİ VE GİDERİ DENK BİR BÜTÇE"
Yaptığımız bütçelerdeki stratejimiz şu şekildedir: Son 5 yıldır yapılan bütçelerde bir öncesi gerçekleşen bütçeyi baz alarak enflasyonlar oranında gerçekçi bütçe olmasını sağlıyoruz. Geliri ve gideri denk bir bütçe yapmaya çalışmaktayız. Bu şekilde olmadığı sürece açık verecektir ve kurum sıkıntıya düşebilir.  

"KIŞ İÇİN HAZIRIZ!"
Bolu dört mevsimin doyasıya yaşandığı bir şehir. Bolu’da kış mevsimi zaman zaman ağır geçmektedir. Biz İl Özel İdaresi olarak imkanlarımız, kaynaklarımız ve araç-gereç parkurumuz ile dört mevsim olarak hazırız.

Kışın yol açmada kullanabileceğimiz araçlarımız mevcuttur. Kış küreği, kışla mücadele aparatı takıp yollara devam etmekteyiz. Mazot tanklarımız bulunmaktadır. Bu konuda ödeneklerimiz mevcuttur. Kışın kar yağmadığında karla mücadele çalışması yapılmadığı takdirde biz bu ödeneği yol genişletme ve yollarda bakım, onarım çalışmalarında kullanıyoruz.  Her kar ile mücadele ekibimizin sorumlu olduğu ve açacağı bölge bellidir. Kar yağar yağmaz otomatik olarak kimsenin talimatına ya da talep gelmesine bakmaksızın her görevli kendi sorumluluk alanına derhal gitmektedir. Gece, gündüz, cumartesi, pazar demeden yollar açılır ve bu bugüne kadar bu şekilde devam etmiştir. Başta genel sekreterim ve tüm kurum çalışanlarımıza yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. 

"KARTALKAYA YOLUNDA GELİŞMELER"
Kartalkaya yolunun büyük bir bölümü İl Özel İdare yol alanında değildir. Bir turizm yolu ağıdır ve biz buna rağmen Kartalkaya yolunu bizim yol ağımızın sorumluluğunda değil diyerek hiç bir zaman göz ardı etmedik. Bakımını ve ihtiyaçlarını düzenli olarak yaptık. Bu sene Kartalkaya’dan başlayarak belli bölümlerin tamamına sıcak asfalt yaparak bozuk kısımları tamir ettik. Ayrıca karla mücadelede bizim yol ağımız olmamasına rağmen püskürtmeli araçlarımız her kar mevsimi başladığında Kartalkaya yolundadır. Yani yolu 7/24 açık tutmak için İl Özel İdaresi ekibi olarak mücadele ediyoruz, Kartalkaya’yı önemsiyoruz. Kartalkaya’yı Bolu’nun görünen yüzü olarak görüyoruz.  

"GÜNDEMDEN İKİ MADDE: SEBEN GÖLÜ ETRAFINDAKİ TESİS VE KARDELEN MEYDANI’NDAKİ BİNA"
Kardelen Meydanı’ndaki bina ile ilgili olarak İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızla almış olduğumuz bir karar gereği hiç bir şekilde İl Özel İdare kaynakları kullanılmadan tamamen kredi alarak binayı bitirme noktasına gelmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki süreçlerde de hedefimiz şu şekildedir: Çok amaçlı bir binadır ve orayı kiraya vereceğiz. Orada bir sinema salonu, tiyatro alanı ya da park alanı oluşturulabilir. Biz orayı kiraya verdikten sonra kira geliri ile krediyi karşılayıp Bolu İl Özel İdaresine bir kalkınma olanağı sağlayacağız. İmar ve mimarı açıdan da Bolu Belediyesi ve Valilik meydanını desteklemiş olacağız. 

Seben taşlı göletiyle ise ilgili olarak orası şu an bizim envanterimizde değildir. Seben Gölü’nü devlet su işlerine devrettik. Gölet olarak çevresi ormanlık alandır. Seben göleti çevresinde macera parkı İlçe Özel İdaresi ya da Seben’deki insanların talebi doğrultusunda marka destekli yapılan bir alandır. Özel İdarenin sorumlu olduğu ya da Özel İdarenin işlettiği ya da işleteceği bir alan değildir.