Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YASAK KALKTI...

YASAK KALKTI...
1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla farklı balık çeşitleri tezgâhlarda yerini almaya başladı. Bolu’da balıkçılık yapan İlhan Başaran ve Hakan Yıldız bu yıl denizlerin çok bereketli olduğunu, önümüzdeki günlerde fiyatların düşüşe geçeceğini belirttiler.

Haber: Aslı Akış

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgahlarda yerini aldı. “vira bismillah” diyerek denize açılan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgahlarını doldurdu.

Balık sezonunun açılmasının üçüncü gününde, balık tezgahlarındaki hareketlilik arttı. Sezonun ilk avıyla en çok hamsi tercih edilirken, istavrit, mezgit ve sardalya da balık tezgâhlarını şenlendirdi, palamut bu yıl balıkçıları üzdü.  Bolu pazarında balık tezgahlarında, Hamsinin kilosu 20TL, sardalya 25 TL, istavrit 20TL ve mezgitin kilosu ise 10 TL’den satışa çıktı.

“HAMSİ BU SENE ÇOK GÜZEL”

Bolu’da balıkçılık yapan İlhan Başaran, vatandaşın fiyatları uygun bulduğunu vurgulayarak; “Şu anda hamsi, çok güzel gözüküyor. Fiyatı şu anda 20 TL ve bol. Palamut şu anda gözükmüyor. Balık bol çıktıkça fiyatlar düşer ama çıkmaz ise haliyle zam gelir. Hamsi ve istavrit bol, palamut yok neden böyle oldu bilemiyoruz. İstavrit, sardalya bol geliyor. Vatandaşlarda fiyatları uygun buluyor” dedi.

“FİYATLAR DÜŞECEK VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLECEK”

Bir diğer balıkçı Hakan Yıldız ise fiyatların ilerleyen günlerde düşeceğini belirterek; “Bu yıl palamuttan umut yok olur ama az olur. Hamsi bir önceki yıla göre kaliteli çok güzel. Geçen yıl hamsiler ufaktı. Bu yıl bizde bekliyoruz böyle devam ederse hamsinin fiyatı günden güne iniyor. 30 TL’den açılmıştı. 25 TL idi 20 TL’ye düştü. İnşallah bollaşırsa daha da aşağı inecek fiyatlar. Vatandaşında yüzü gülecek bizim de. Balık fiyatları makul çünkü masraflar ağır. O bakımdan vatandaştan fiyat konusunda bir tepki yok. Tabi vatandaşın alım gücü düşük yine de onlarda bize hak veriyorlar.” diye konuştu.