Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Yarından itibaren 3 grup daha aşılama programına dahil edildi

Yarından itibaren 3 grup daha aşılama programına dahil edildi
Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yarından itibaren 3 yeni meslek grubunun daha aşılama takvimine ekleneceğini edileceğini söyledi. Buna göre; gıda sektörü, kafe, lokanta, restoran çalışanları ile berber ve kuaförler de aşı programına dahil edildi. Ayrıca yaş kısıtlaması olmadan yarından itibaren tüm avukatlar aşı randevu alabilecek.

Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hızla sürüyor. Bu kapsamda; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı.

KAFE VE RESTORAN ÇALIŞANLARI KOLLARI SIVAYACAK

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aşı programımızda meslek gruplarımızın tanımlanmasına devam ediliyor. Yarından itibaren Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor. Bu güce güvenin" ifadelerini kullandı.

BERBER VE KUAFÖRLER DE AŞILANACAK

Ayrıca Bakan Koca, "Aşı programı kapsamında berber ve kuaförler de aşılanmaya başlıyor. Randevularınızı yarından itibaren alabilirsiniz. Bu güce güvenin" dedi.

AVUKATLAR DA KAPSAMA DAHİL EDİLDİ

Avukatlarla ilgili de müjde veren Bakan Koca, "Yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatlar aşı programına dahil oluyor. Yarından itibaren tüm avukatlarımız aşı olabilirler. Bu güce güvenin" paylaşımını yaptı.

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nca, Kovid-19'la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarı 32 milyonu aştı. Bakanlığın Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan anlık verilere göre, saat 20.00 itibarıyla 18 milyon 735 bin 94 kişiye Kovid-19 aşısının birinci dozu uygulanırken, 13 milyon 487 bin 69 kişinin ise ikinci dozları da tamamlandı.