Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINDA BULUŞACAK

YARGIDA BİRLİK DERNEĞİ GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINDA BULUŞACAK
Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman Yargıda Birlik Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programının Abant'ta yapılacağını duyurdu. Ayrıca programda BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Yıldız’ın “ney dinletisi” , Avukat Hayati İnanç’ın 'Şiir Penceresinden Hukuk ve Adalet' isimli söyleşide yer alacak.

Haber: Aslı Akış

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, 29 Mayıs'ta Yargıda Birlik Derneği tarafından Abant'ta bulunan bir otelde düzenlenecek iftar programına Gebze, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın ve Zonguldak’ta adli ve idari yargıda görev yapan tüm hakim ve Cumhuriyet savcılarının davet edildiğini ifade etti.

Adalet Bakanlığı ile HSK yetkililerinde katılacağı iftar programında ney dinletisi ile söyleşi de yer alacağını belirten Önder Yaman; "İftar programına Adalet Bakanlığı ile HSK'dan da yetkililer katılacak. BAİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Yıldız’ın ney dinletisi ile başlayacak program sımsıcak sohbeti, şiirleri, beyit ve gazelleriyle Avukat Hayati İnanç’ın 'Şiir Penceresinden Hukuk ve Adalet' isimli söyleşiyle devam edecek. Yargıda Birlik Derneği, 27 Mart 2015'de Ankara Valiliğine yapılan başvuru ile tüzel kişilik kazanan, yargı sisteminin geleceği konusunda endişe duyan ve inisiyatif alan yargı mensupları tarafından 2014 yılında oluşturulan Yargıda Birlik Platformu’ndan doğmuştur. Platform, tüm hakim ve savcıları kucaklayan bir anlayışla yargıya olan toplumsal güvenin güçlenmesi için çalışmak gayesiyle dernek çatısı altında yoluna devam etmektedir" şeklinde konuştu.