Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YARDIMLAŞMA ÇARŞISI’NDAN MUHTAÇ AİLELERE YARDIM

YARDIMLAŞMA ÇARŞISI’NDAN MUHTAÇ AİLELERE YARDIM
Sosyal İncelemeci personeli tarafından evleri ziyaret edilerek ihtiyaçları mahallinde tespit edilen maddi durumu iyi olmayan ailelere ‘Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı’ndan giyecek yardımı yapıldı.


Bolu Valisi Ahmet Ümit’in öncülüğünde yardımsever esnaf, iş insanı ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşturulan “Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı” tarafından maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi 10 aile için hazırlanan yardım paketlerini ailelere Bolu Valisi Ahmet Ümit’in eşi Şengül Ümit verdi.

Ailelerle yakından ilgilenerek sohbet eden Şengül Ümit, başka ihtiyaçları olup olmadığını da sordu.

Şengül Ümit, “Sayın Valimizin öncülüğünde 2020 yılı Ocak ayında kurulup açılan ‘Bolu Valiliği Yardım Çarşısı’ bugüne kadar ekonomik durumu iyi olmayan, dezavantajlı vatandaşlarımız, öksüz-yetim çocuklarımız ve yangından etkilenen aileler olmak üzere 200 aileden 970 kişiye 1.930 parça gıda ve giyecek yardımı yaparak elinden tutmuştur. Bugün de burada ihtiyaç sahibi 10 ailemizden 48 vatandaşımıza yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 “YARDIMLARIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Yardımlaşma Çarşısının kuruluşuna öncülük ederek varlıklı vatandaşlarımızın ikramlarıyla muhtaç vatandaşlarımızın buluşmasına zemin hazırlayan ve vesile olan Bolu Valimiz Ahmet Ümit başta olmak üzere Çarşı’nın amacının gerçekleşmesine yaptıkları yardımlarla katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor, yardımların hayırlı olmasını diliyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin, daim kılsın.

 “ELLERİNDEN GELEN GAYRETİ VE ÇABAYI GÖSTERİYORLAR”    

Ekonomik durumu iyi olan herkesin çevresindeki maddi durumu iyi olmayan ve yardıma ihtiyacı olan kişilere imkânı ölçüsünde yardım eli uzatması dinimizin emri, insanlığın gereğidir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Maddi durumu iyi olmayan yardıma ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tespit ederek onların her türlü ihtiyaçlarının imkânlar ölçüsünde karşılanması Sosyal devlet olmanın ilkesi gereğidir. Bolu Valisi Ahmet Ümit’in öncülüğünde Valilik ve tüm kamu kurum ve kuruluşları Bolulu hemşehrilerimize en güzel hizmeti sunmak için ellerinden gelen gayreti ve çabayı gösteriyorlar” dedi.

 “YARDIMA MUHTAÇ VE DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKTIR”

Yardım Çarşısı’nın gerçek sahibinin yardımsever insanlarımız olduğunu belirten Şengül Ümit, “Bolu Valiliği Yardım Çarşısı’nın kuruluş amacı, ilimizdeki yardıma muhtaç ve dezavantajlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Gıda ve tekstil sektöründe durumu iyi olan esnafımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın Yardım Çarşısına verdikleri malzemeler, Valiliğimizin koordinesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün kontrolü altında, ilimiz sınırları içerisindeki yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Amacımız ilimizin her köşesindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşımıza ulaşmak ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını kendilerine iletmektir. İnsanlar birbirine yardımdan el çektikleri gün insanlık yok olur. Karşılıklı dayanışma olmazsa toplumlarda birlik, beraberlik ve huzur olmaz. Aldığımız şeylerle geçici bir süre var oluruz, ama verdiğimiz şeylerle ebediyen yaşarız” dedi.

 “YARDIMLAŞMA ÇARŞIMIZA DESTEKLERİ BEKLİYORUM”

Tüm vatandaşlarımızdan çevrelerindeki ekonomik durumu iyi olmayan ve yardıma muhtaç kişilerin tarafımıza bildirmelerini önemle rica ediyorum. Ayrıca ekonomik durumu iyi olan hayırsever vatandaşlarımızdan ve esnafımızdan da Yardımlaşma Çarşımıza desteklerini bekliyorum” dedi.

Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı’na destek vermek isteyen Hayırsever vatandaşlarımız ve esnafımız için:

Bolu Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği

Halk Bankası Bolu Şubesi

Hesap No: 16000301

IBAN: TR45 0001 2009 2560 0016 0003 01

Etiketler: bolu haberler