Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YARDIM ALMAYA UTANAN İNSANLARA DA DOĞRUDAN YARDIM EDECEĞİZ”

“YARDIM ALMAYA UTANAN İNSANLARA DA DOĞRUDAN YARDIM EDECEĞİZ”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, canlı yayında kentteki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bolu’da 1482 aileye yardım yaptıklarını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklamalarında şunlara yer verdi;

“YARDIM ALMAYA UTANAN İNSANLARA DA DOĞRUDAN YARDIM EDECEĞİZ”

“Bolu’da 1482 aileye yardım yapıyoruz. Her ay yaptıklarımız da var 2 ayda bir yaptıklarımız da. Yoksulluğun haritasını yapan tek belediye biziz. Köroğlu mahallesinde bir sokağa girdiğimizde sosyal hizmetlerin, belediyenin hangi ailelere yardım yaptığını biliyoruz. Çok ihtiyacı olduğu halde yardım alamayan insanları tespit etmeye çalışıyoruz. Biz yardım almaya utanan insanlara da doğrudan yardım edeceğiz.”

“YASA İZİN VERMİYOR”

“Belediye esnafına doğrudan ayırt etmeksizin veya ayırt ederek doğrudan gelir desteği verebilir konulu bir genelge bekliyorum. Ben sadece belediye bunu bunu yapabilir diye bir genelde istiyorum. Ben kıraathanelere yardım yapmak istiyorum fakat yasa buna izin vermiyor. Bende çay yardımı yapabildim”

 

“YATAN ADAMLARA DA PARA ÖDÜYORUM”

“Belediye kanununda şu hüküm var. Belediye personel gideri, belediye bütçesinin %30’unu geçemez. Belediye canı istediği kadar personel alamaz. Şu an toplu iş görüşmeleri devam ediyor. Memurlarımıza zam yapıyoruz. Bir yıldır işten çıkarma yasağı var. Ben Mart ayından beri yatan adamlara da para ödüyorum çalışan adamlara da”

 

“Göreve geldiğimden beri teslim aldığım personel sayısıyla belediye de şu an çalışan personel sayısı aynı. 50 kişi işten ayrılmışsa 50 kişi almışızdır”

 

AMACIM İSTİHDAM SAĞLAMAK

“İstihdamı arttırmak için Bolu’da kooperatifler kurdum. Bu kooperatife çok emek harcıyoruz, 60 bin mantar üretiyoruz. Yeni tesislerimiz sayesinde Kıbrıscık’ta bir sürü insan iş bulacak.  Amacım istihdam sağlamak ve bunu güçlendirmek içinde mantar üretimine ağırlık veriyoruz.”