Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YARALI CEYLAN TEDAVİ ALTINA ALINDI

YARALI CEYLAN TEDAVİ ALTINA ALINDI
Merkez Çukurören köyü mevkiinde yol kenarında bulunan yaralı ceylan, tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Bolu Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Çaltepe Orman İşletme Şefliğinde görevli orman muhafaza memurları, yol kenarında hareketsiz halde yavru bir ceylan buldu. Orman muhafaza memurları yaralı olduğunu düşündükleri yavru ceylana bulunduğu yerde ilk müdahaleyi yaptı. Ekipler yavru ceylanın boyun ve gövdesinde yaralar olduğunu ve kanamasının devam ettiğini tespit etti. Bulunduğu yerden hizmet aracı ile hızlı bir şekilde Bolu il merkezindeki veteriner hekime götürüldü. Yaralı yavru ceylan burada kontrol edilerek tedavi altına alındı.

Veteriner hekim tarafından yapılan detaylı kontrolde yavru ceylanın arka sol bacağında kırık, sağ arka bacağı tendonlarında kopuk olduğu görüldü. İlk müdahalesi ve tedavisi yapılan yaralı ceylan daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yaralı yavru ceylanın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Ankara'da bulunan rehabilitasyon merkezinde bir süre kontrol altında tutulduktan sonra doğal yaşam alanına bırakılacak.

Etiketler: bolu haberler