Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YANAN ORMANLIK ALANLAR AĞAÇLANDIRILIYOR

YANAN ORMANLIK ALANLAR AĞAÇLANDIRILIYOR
Dört yanı kuşatan orman tabakası ve zengin bitki örtüsü ile Bolu'da yanan ormanlık alanlara yeni fidanlar dikiliyor. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, meydana gelen orman yangını sayısında önceki yıllara göre azalma yaşandığını belirterek, bunda iklim şartlarının yanı sıra alınan ek tedbirlerin ve vatandaşların hassasiyetinin etkili olduğunu söyledi.

%65 ormanlarla kaplı Tabiatın Kalbi Bolu’da geçen yıllarda çıkan yangınların herkes için bir tecrübe olduğunu aktaran Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, aldıkları önlemleri anlattı. Bu yıl 2 ilave yangın ilk müdahale ekibi oluşturduklarına dikkat çeken Şentürk, Aladağ ve Mudurnu'da konuşlandırdıkları 25 kişilik ek yangın işçinden bahsetti.

“2022 YILINDA 20 YANGINIMIZ OLDU”

Şentürk, Orman Genel Müdürlüğünün bu yıl içerisinde orman yangınlarında mücadeleyi desteklemek amacıyla işçi alımlarının olduğuna değinerek, "Bundan da Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne 180 işçi düştü. Bolu'da daha önceki yıllarda ortalama 30 orman yangını çıkıyordu. Alınan bu ek tedbirler ve vatandaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet neticesinde 2022 yılında 20 yangınımız oldu. Burada da toplam 15 hektar bir alanımız yandı. Bu yangınlar içerisinde en fazla, en hassas olan bölgelerin başında Göynük geliyor. Göynük işletmemiz dahlinde 8 hektarlık bir yangınımız oldu 2022 yılında." diye konuştu.

Yangına anında müdahalenin önemine işaret eden Şentürk, hava koşulları ve rüzgârın etkisiyle büyüyebilen yangını kontrol altına almanın zorlaştığını kaydetti.

Şentürk, ek tedbirler kapsamında yangına hassas bölgelerde yanıcı materyal olabilecek 225 kilometrelik yol sathı temizlendiğini aktararak, Bolu Valiliği tarafından yangın mevsiminde ormanlık alanlara giriş-çıkışların sınırlandırılmasının da yerinde bir karar olduğunu vurguladı.

“YANAN ALANLAR AĞAÇLANDIRILIYOR”

Şentürk, orman varlığının korunmasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu yıl yanan ormanlık alanların ağaçlandırılarak yeniden doğaya kazandırıldığını dile getirdi.

“950 ORMAN GÖNÜLLÜSÜ BİZE MÜRACAAT ETTİ”

Orman Genel Müdürlüğünün "Orman Gönüllüsü" projesinden bahseden Şentürk, “Bolu'da yaklaşık 600 orman gönüllüsü vardı. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda 950 orman gönüllüsü bize müracaat etti. Bölge ve işletme müdürlüklerimizde gönüllülere gerekli eğitimleri verdik. Bundan sonraki süreçte olası orman yangınlarında bu arkadaşlarımız bize destek verecekler.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler: bolu haberler