Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“WHATSAPP HATTINDAN BİZE ULAŞIN”

“WHATSAPP HATTINDAN BİZE ULAŞIN”
CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, Bolu’nun geleceği için yürüttükleri ortak akıl projelerini belirlediklerini, Şubat ayı içerisinde açıklayacaklarını, 0546 210 14 14 numaralı Whatsapp hattından vatandaşların görüş ve önerilerini belirtebileceklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarını hızlandıran CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, Mudurnulular Derneğini ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinleyen Özcan, gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi.

“KARDEŞ AİLE PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Projelerin belirlendiğini dile getiren Özcan, “Bolu için birçok proje oluşturduk. Bolu’nun geleceğini aydınlatacak projelerimiz tamamlanmak üzere. Şubat ayının ilk haftasında projelerimizi teker teker açıklayacağız. Projelerimizin en önemlileri arasında ‘Kardeş Aile Projesi’ yer alıyor. Belirlenecek olan yardıma muhtaç aileler ile gelir düzeyi yüksek olan aileleri eşleştirme yapacağız. Sosyal Dayanışma adına her iki ailenin birbirlerine yardımcı olmalarını isteyeceğiz. Bu tür çalışmalar hem dünya çapında hem de ülkemizde var” dedi.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Bolu’daki yardıma muhtaç ailelerin çocuklarının daha iyi bir eğitim alması konusunda da çalışmalar yapacaklarını ifade eden Özcan, “Yardıma muhtaç ailelerimizin gelecek vaat eden çocukları için ücretsiz belediye etüt merkezi kuracağız. Üniversite öğrencilerinin belirlenen öğrencilere yardımcı olmasını, ders çalıştırmasını sağlayacağız. Hem üniversite öğrencimiz para kazanacak hem de ekonomik sebeplerden dolayı çocuklarına katkıda bulunamayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği kapsamında katkı vermeye çalışacağız” diye konuştu.

“MAHALLE KREŞLERİ AÇACAĞIZ”

Tanju Özcan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Mahalle kreşleri yapacağız. Mahalledeki kadınların çalışma hayatına katılabilmesi için çocuklarını bu mahalle kreşlerine vermelerini sağlayacağız. Kaldı ki bu mahalle kreşlerinde de kadınların çalışacağını düşünürseniz, kadının da iş hayatına katılmasına ciddi anlamda öncülük yapmış olacağız. Bu şekilde sosyal projelerimiz olacak. Sosyal Belediyecilik projelerimizin yanı sıra teknik konularda da projeler geliştirdik. Kalıcı Konutlar bölgesine Köroğlu Anıtı yapıldı. Bu anıtı beğenen de var, beğenmeyende. O bölgenin alt kısmında 90 dönümlük bir alan mevcut. Eğer doğru kullanabilirsek, o bölge Bolu’nun çok güzel bir noktası olacak. Arkadaşlarımız bu süreçte oraya neler yapılabilir konusunda çalışmalarını sürdürüyor. İzzet Baysal Vakfı’nın önemli bir katkısı ile kültür sanat merkezi yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“0546 210 14 14 NUMARALI WHATSAPP HATTI OLUŞTURDUK” 

Vatandaşların istek, öneri ve görüşlerini bildirmeleri için whatsapp hattı oluşturduklarını açıklayan Tanju Özcan, “ Bolu’da telefon numaramı bilmeyen yoktur. Bununla birlikte whatsapp hattı da oluşturduk. 0546 210 14 14 numaralı hat üzerinden vatandaşlarımız görüş, öneri ve isteklerini belirtebilirler. Açıklayacağımız projelerde eksik olan, bizim göremediğimiz konuları belirtebilirler. Eğer eleştirilen bir proje olursa onu da yeniden ele alırız. Bütün projelerimiz tamamlandıktan sonra bunları notere götürüp tasdik ettireceğiz. Bu anlamda da örnek olmak istiyoruz” dedi.