Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VERGİ YAPILANDIRMASINDA SON 7 GÜN

VERGİ YAPILANDIRMASINDA SON 7 GÜN
Kanun kapsamına giren borçlarınızı öğrenmek ve yapılandırma müracaatınız için aşağıdaki linkten E-Belediye sayfamıza ulaşabilirsiniz.

Bolu Belediyesi, 7326 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında devam eden vergi, ceza ve harç yapılandırmaların 31 Ağustos Salı günü sona ereceğini duyurdu.

09 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 sayılı Kanun’ çerçevesinde Bolu Belediyesi, borçları yeniden yapılandırıyor. Yapılandırma kanunu birçok borcu kapsıyor. Emlak, eğlence, haberleşme, elektrik tüketim, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları gibi çeşitli borçları olan vatandaşlar, Ağustos ayı sonuna kadar Bolu Belediyesi’ne başvuru yapmaları halinde kanundan yararlanabiliyorlar. Başvuru yapan ve kanundan faydalanan borçlular, ana borçlarını peşin ya da 18 aya varan taksitlerle ödeyebiliyorlar.

İSTEYEN PEŞİN, İSTEYEN TAKSİTLİ ÖDEYEBİLECEK

30 Nisan 2021 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza ve harçların yapılandırılmasını içeren 7326 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi ziyai cezası ve uygulanan gecikme zamları yapılandırabiliyor. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme imkanını elde ediyor. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin, başvuruda/dilekçede kişi tarafından belirtilmesi gerekiyor.

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde ise kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybediliyor.

Belediyeye borcu olan ve kanundan yararlanmak isteyenler, 31 Ağustos 2021 Salı günü mesai bitimine kadar, e-belediye üzerindeki “7326 Yapılandırma Başvuru” ekranından veya bizzat Bolu Belediyesi’ne gelerek yapılandırma müracaatında bulunmaları gerekiyor.

Borç Yapılandırma Hesap Aracı (7326 Vergi Yapılandırma) linki için tıklayın:

http://ebelediye.bolu.bel.tr:9195/home

Etiketler: bolu haberler