Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ÜZERİNDE KATKI SAĞLADIK”

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ÜZERİNDE KATKI SAĞLADIK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Boluspor Başkanı Abdullah Abat’ın istifasına ilişkin, “Yönetim kurulu son dört maçı idare edecek ve kulübün başarılı olması için elinden geleni yapacak bir başkan seçecek. Verdiğimiz sözlerin çok daha üzerinde katkının Boluspor’un kasasına girmesini sağladık” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Boluspor zor günlerden geçiyor. Ligde ard arda kaybettiği maçlar nedeniyle küme düşme hattına giren kırmızı-beyazlı takımda bu sefer de istifa depremi yaşandı. Boluspor Başkanı Abdullah Abat, yazılı bir açıklama yaparak başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Abat’ın istifasına ilişkin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın açıklaması düzenleyerek, konunun ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK”

İstifa haberinin duyulması sonrasında eski başkanların kendisini aradığını aktaran Özcan, “Hiçbir zaman bu takım sahipsiz kalmaz. Bu haber alındıktan sonra kulüp başkanlarımızın, geçmişte görev yapan kulüp başkanlarımızın, yöneticilerimizin çok büyük kısmı beni aradılar. Dediler ki, ‘Başkanım biz bu takıma her şartta sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu takımın kümede kalması için herkes üzerine düşeni yapacak’ mesajını verdiler” dedi.

“DERHAL TOPLANTIYA DAVET ETTİM”

Takımın yönetim kurulunun istifa etmediğini açıklayan Özcan, acil toplantı ile geçici bir başkanın seçileceğini belirterek, “Ligde kalmak için terinin son damlasına kadar mücadele edecek. Şuan da bir yönetim krizi ile karşı karşıyayız. Kaybedecek 5 dakikamız bile yok. O yüzden ben Belediye Başkanı olarak Boluspor ve Yönetim Kurulu üyeleriyle, Boluspor tesislerine derhal istişare yapmak üzere toplantıya davet ettim. İftardan sonra toplantımızı gerçekleştireceğiz. Gelinen noktada ben yönetim kurulu üyelerinin başkan gibi bu zor günlerde çekip gideceğini düşünmüyorum. Onlar kalacaklar. Birçoğu ile ben ve arkadaşlarım görüştük. Yönetim kurulu son dört maçı idare edecek ve kulübün başarılı olması için elinden geleni yapacak bir başkan seçecek” diye konuştu.

“KULÜP BAŞKANI GİBİ BU TAKIMA YARDIMCI OLDUK”

Abat’ın taahhütlerin yerine getirilmediği konusundaki iddiasına da yanıt veren Özcan, “Taahhütler yerine gelmemiş. Her şey bir tarafa belediye çalışmalarında ne kadar başarılıyız değiliz onun yeri gelince halk verecek ama şu konuda mütevazı davranmayacağım. Gelmiş geçmiş belediye başkanları arasında gerçekten diğer başkanlarıma da saygı duyuyorum. Onlarda Boluspor’u çok seviyorlar ama ben Boluspor’un tarafı olan ilk belediye başkanıyım. Bırakın taahhütleri yerine getirmemeyi, verdiğimiz sözlerin çok daha üzerinde katkının Boluspor’un kasasına girmesini sağladık. Bundan dolayı da soruşturma geçiren tek başkan da benim. Biz burada kendi ikmalimizi düşünmeden, gayet iyi niyetli bir şekilde adeta kulüp başkanı gibi bu takıma yardımcı olduk” ifadelerini kullandı.

“GÜN HEP BİRLİKTE BOLUSPOR’A SARILMA GÜNÜ”

Herkesin Boluspor için elinden geleni yapması gerektiğini belirten Özcan, “Sizler Boluspor’u seviyorsunuz. En az benim kadar seviyorsunuz. Ben bunu biliyorum. Dolayısıyla gün birlik olma günü. Gün kucaklaşma günü. Gün hep birlikte Boluspor’a sarılma günü. Şurada kaldı 4 maçımız. Herkes, bende dâhil gücü nispetinde maddi manevi her türlü fedakârlığı yapacaklarını biliyorum. Manevi olarak tribünde yerini alarak, Boluspor’a olan borcunu ödeyecek. Ben eski başkanlarımızın da, yöneticilerimizin de bu sorumluluktan kaçacaklarını düşünmüyorum. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın bir kısmı ile ben konuştum. Bir kısmı ile arkadaşlarım konuştu. An itibariyle Boluspor Başkanından başka istifa eden yönetici yok. Konuştuğum yöneticiler bana şunu söylüyor. ‘Bu günlerde yönetim kurulundan istifa etmek benim kitabımda yazmaz. Bu Boluspor’a ihanet etmektir. O yüzden ben etmeyeceğim’ diyor arkadaşlarımız sağ olsunlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Etiketler: bolu haberler