Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“VATANDAŞ GÜN GELİR HESABINI SORAR”

“VATANDAŞ GÜN GELİR HESABINI SORAR”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında bir dizi ziyaret için Bolu'ya geldi. Akşener, İsmet Paşa Caddesinde esnaf ziyaretlerinde bulunup vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a makamında ziyarette bulundu.


Haber: Aslı Akış

İl il ilçe ilçe esnaf ziyaretine devam eden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kayseri’den sonraki durağı Bolu oldu. Akşener’e Bolu gezisinde İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti Belediye meclis üyeleri ile İYİ parti il, ilçe teşkilatları katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bolu programı kapsamında ilk durağı Dörtdivan oldu. Dörtdivan’da ilçe esnafını ziyaret eden Akşener, dükkânlara girerek ilçe sakinleriyle sohbet etti. Dörtdivan ziyaretinin ardından kent merkezinde İsmet Paşa Caddesi esnafı ziyaret eden Akşener, daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile makamında bir araya geldi.

Belediye önünde bando takımıyla karşılanan Akşener, ziyarette yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'ndan seçilen belediye başkanlarından vatandaşa verdikleri sözleri yerine getirmelerini istediklerini, bu noktada kendilerini utandıran birinin çıkmadığını söyledi. 

“SİZLERİ BURADA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK, ONUR DUYDUK”

Ziyarette ilk olarak konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek;  ; “Sizi burada ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Ben ilk milletvekili seçildiğimde Başkanım o zaman meclis başkanvekilimizdi. Bende onun kâtip üyesiydim. Odalarımız yan yanaydı. Sık sık istişare, sohbet etme buluyorduk. Siyaseten kendisinden çok şey öğrendim. Bugünde Bolu Belediye Başkanı olarak, İYİ Partimizin Genel Başkanı olma sıfatıyla sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk, onur duyduk” şeklinde konuştu. 

“İSRAF YAPMIYORUZ, SAVURGANLIK YAPMIYORUZ”

Başkan Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in esnafın sesini duyurmak adına yaptığı ziyaretlerin önemli olduğunu vurgulayarak; “Sürekli takip ediyoruz sizi.  Bence çok güzel bir şey yapıyorsunuz esnafın sesini duyurma adına. Esnaf sesini duyuramıyordu. İsraf yapmıyoruz, savurganlık yapmıyoruz. Tasarruf yapıyoruz her alanda. Milletin parasını idareli kullanıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup kolluyoruz. 1.5 yıldır kredi vermemelerine rağmen gemimizi yüzdürüyoruz. Şuanda günü geçmiş borcu olmayan belediyelerden bir tanesiyiz. Siz buradayken şunu da söylemeliyim. Bunu da bütün Türkiye duymalı. Maalesef biz merkez hükümet tarafından muhalefet belediyeleri olarak yok sayılıyoruz. Bugüne kadar 1,5 yıl süre geçti.

“MECLİS ÜYELERİMİZLE İTTİFAK HALİNDE DEĞİLİZ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”

Bir bakanımız daha Bolu’ya geldi. Hiçbir bakanın geliş programı bize bildirilmiyor. Bizi tamamen yok sayıyorlar. Bakanlarla görüşmemizi istemiyorlar. Bakanların programından haberdar etmiyorlar. Biz bunu şaşkınlıkla izliyoruz. Onun siz uygun mecralarda muhakkak dile getirirsiniz. Devletin geleneğine de uygun değil. Bolu halkının iradesine de saygısızlık. Bu sadece Bolu’da değil, başka şehirlerde de oluyor. Biz buna rağmen verdiğimiz tüm sözleri eksiksiz yerine getirmeye gayret ediyoruz. Sizlerin de bu çalışmalarınızda büyük gurur duyuyoruz. Burada İYİ Partili meclis üyelerimizle biz, ittifak halinde değiliz birlikte yönetiyoruz. Sizleri de burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“MECLİSTE BİR ABLA-KARDEŞ HUKUKU OLUŞTURDUK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçmiş yıllarda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile TBMM’de birlikte çalıştıklarını belirterek, “Tanju Başkan ile aynı dönemde meclis yönettik. İlk dikkatimi çeken şey; onun Atatürk sevgisiydi. İkincisi ise; çok net ve sert bir ulusalcı tavrı vardı. Benim geldiğim gelenekte biz ona milliyetçilik diyoruz. Birlik, bütünlük ve beraberlik konusunda çok fazla hassasiyeti vardı. Biz orada bir abla-kardeş hukuku oluşturduk. Meclisi yönetirken zaman zaman problemli konular olduğunda istişare eder, yan yana dururduk. O dostluk bizi bugün burada, CHP ile İYİ Parti’nin ittifakı sonucunda benim de ‘belediye başkanımız’ diyebileceğim sonuca getirdi” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLARIMIZDAN TEK İSTEĞİMİZ; VATANDAŞA VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRMELERİ”

CHP’li belediye başkanlarını da kendi başkanları gibi gördüklerinin altını çizen Akşener, “Biz, Millet İttifakı listesinden seçilen CHP’li ya da İYİ Partili belediye başkanlarımızı, kendi belediye başkanımız gibi hem takip ediyoruz hem de elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Belediye başkanlarımızdan istediğimiz tek bir şey var; vatandaşa verilen sözlerin yerine getirmeleri, israfı ve hırsızlığı ortadan kaldırmalarıdır. Şuana kadar bu noktada, bizi utandıran bir belediye başkanımız olmadı” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ GÜN GELİR HESABINI SORAR”

İktidarın muhalefet partili belediye başkanlarını kayırmasına tepki gösteren Meral Akşener, “Zorluklar olduğunu biliyorum. Mansur Yavaş’tan, Ekrem İmamoğlu’ndan, Zeydan Karalar’dan, Tanju Özcan’dan biliyorum. Özel bir tavır alındığını görüyorum. Bu devletin birliğine, bütünlüğüne ve vatandaşa yönelik çok yanlış bir şey. Belediye başkanının buraya gelen bir bakanın programından muaf tutulmasından öncelikle bu devleti yöneten iktidar zarar görür. Vatandaş, ‘Anadolu’nun feraseti’ dediğim bir sağduyunun sahibidir. Belki yüksek sesle konuşmaz ama bunu bir yere not eder, günü geldiğinde de devreye sokar. İstanbul seçimlerinin ikinci tura kalmasında demiştim ki; “bu milletin en çok dikkat ettiği şey, oyuna sahip çıkmaktır. Eğer ona el uzatırsanız, o eli kırar. Nitekim birinci turda 13 bin 500 farkla seçimi kazanan Sayın İmamoğlu’nun ikinci turda 800 bin fark atma nedeni; vatandaşın oyuna el uzatılmasıydı” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN %80 ORANINDA OY ALDIĞI YERLERDE ESNAFIN ŞİKÂYETÇİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Uzun süredir Türkiye’nin farklı şehirlerinde esnaf ziyaretleri yaptığını belirten Akşener, özellikle AK Parti’nin büyük oranda oy aldığı il ve ilçelerdeki esnafın durumundan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Uzun süredir esnaf ziyareti yapıyoruz. Bugün Bolu’dayız, ilçeleri geziyoruz. Ziyaretlere başladığım tarih ile bugün arasında müthiş bir fakirleşme farkı var. Başladığım şehir Antalya’ydı. Pandemi geldi, ara verdik. Sonra pandemide tekrar başladık. İlk gittiğim şehir Aksaray’dı. AK Parti’nin %80 oranında oy aldığı yerlerde, vatandaşın elinden tutulmamasının Aksaray’da, Nevşehir’de, Kırıkkale’de, Çorum’da, Giresun’da, Yozgat’ta ve dün Kayseri’de nasıl şikayetlere sebep olduğunu gördük. Esnafın yangın yerine döndüğünü; annelerin ağlayarak bizlere evdeki çocuklarının 4 yıllık üniversite mezunu olup, 2-3 yıldır evde oturup babalarının yüzüne bakamadıklarını anlattılar. Kayseri’de öyle olaylar ile karşılaştım ki, müthiş bir öfke oluşmuş” sözlerine yer verdi.

“GÖRDÜĞÜMÜZ ÜZERE KORKU DUVARI YIKILIYOR”

İktidarın halkı düşmanlaştırma politikası güttüğüne dikkat çeken Meral Akşener, “Bu milletin feraseti devrededir. Keşke sizin gibi arkadaşlarımızın ellerini tutabilseler. Bu kibir bakın nasıl bir tokat yedirecek. Bunun sonuçlarını bizler de tahmin edemeyeceğiz. Saray böyle bir yerdir. Saraya tıkıldığınızda paralel bir evren yaşarsınız. Böyle bir durum olur. Düşmanlaştırılarak işlemler yapılıyor. Biz bunlardan bıktık. Birey olarak hepimiz bıkmış durumdayız. Sıradan vatandaşların olmayan iftiraların yapıldığı, insanların gururuyla, onuruyla oynandığı, her an bir iftira ile karşılaşır mıyım korkusuyla yaşandığı bir ülke de hayat devam etmez. Gördüğümüz üzere korku duvarı yıkılıyor. O duvar komple yıkıldığında sandıklar patlak verecektir. Geçmişte bunu da yaşadık” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili konuşan Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu, sınıf arkadaşı olan Sayın Bahçeliye ateş etti. Bildiğiniz gibi ülkemiz de seçimlere fısıldayan adam Sayın Bahçeli’dir. O nedenle oradan yürüyor. Sayın Erdoğan’dan erken seçimi talep etmiyor, Sayın Bahçeli’den talep ediyor. Bu da doğru bir stratejidir. Bu konuda kendisini kutluyorum. Bizim ülkemizde iktidar mensupları en şiddetli bir şekilde ‘seçim zamanı’ diye bağırırsa, bilinmelidir ki seçime çok hızlı bir şekilde gidilir” dedi.

“2023’E KALMADAN SEÇİM OLACAKTIR”

Dörtdivan’daki esnafın şikâyetlerini dinlediğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sürdürülen ekonomi politikalarının iktidarı 2023 yılına kadar taşımasının mümkün olmadığını dile getirerek, “Dörtdivan’dan buraya geldim. Esnafımızı ziyaret ettik. Burada yaşanan dertler, şikayetleri dinledik. Bolu’nun haksızlığa uğramış bir kent olduğunu gördük. Bolu’da yaşayan vatandaşların haksızlığa uğradıklarını anlamış olduklarını dinledik. Manevi değerler üzerinden ayrıştırmayla oy almanın kolaylığını hissettiren seçmenin, bugün 5 müteahhidin uzay hızıyla kalkındırıldığı ve pandemi döneminde bile onlara olukla para akıtıldığını Dörtdivan’daki esnafımız görüyor. Buradaki rasyonel şikayetleri, rasyonel talepleri yayınlayacağız. Böyle bir sistemin yürümesi mümkün değildir. 2023’e dayanmak gibi bir gayretleri olabilir ama 2023’e kadar bu beceriksiz ekonomik anlayışla, damat bakanın bu engin ekonomi bilgisiyle Türkiye’nin bu iktidarı taşıyabilmesi mümkün değildir. Bunun için 2023’e kalmadan seçim olacaktır” diye konuştu.

Özcan, ziyaretin sonunda Akşener'e hediye takdim etti. Akşener, daha sonra esnaf ziyareti için Mudurnu ilçesine gitti.

 

Etiketler: bolu haberler