Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VARLIK, “HAYVANLARI ATMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

VARLIK, “HAYVANLARI ATMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
Bolu- Mudurnu karayolu üzerinde bulunan Tepe Karakolu mevkiinde, kulaklarındaki küpeleri çıkarılmış yaklaşık 150 köpek kimliği belirsiz kişiler tarafından ormanlık alana bırakıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık, “Bir yerden bir yere hayvanları atmak çözüm değil. Ayrıca yasayı çiğniyorsunuz. Yasada derki; Kısırlaştırılan hayvanlar, il ya da ilçe fark etmeksizin oluşturulan besleme noktalarında bakılır. Herkes işini yapsın” dedi.

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri ekipleri tarafından, Mudurnu karayolu üzerine küpeleri çıkarılarak salınmış yaklaşık 150 adet sahipsiz köpek bulundu.

“YASAYA UYGUN DAVRANILMIYOR”

Kimliği belirsiz kişilerce daha öncede benzer olayın yaşanması üzerine tepki gösteren Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık, “Çevre bölgelerden Bolu yakınlarına bırakılan köpekler şehirdeki sokak hayvanı popülizminin artmasına sebep oluyor. Bunu hangi belediyenin bıraktığına dair kesin bilgimiz yok ama bu hayvancıklara yazık günah. Bu mübarek günde hayvanları hangi akla hizmet ederek aç susuz ve bakımsız olarak dağ başına atıyorsunuz? Ayrıca yasayı çiğniyorsunuz. Yasada derki; Kısırlaştırılan hayvanlar, il ya da ilçe fark etmeksizin oluşturulan besleme noktalarında bakılır. Hem bu canlarımızın hem de insanlarımızın hayati tehlikeleri var. Yiyecek bulmak için anayola iniyorlar. Bu da trafik kazasına sebebiyet verebiliyor. Bir yerden bir yere hayvanları atmak çözüm değil. Siz bize atıyorsunuz 50 tane bir başka belediye size atıyor 100 tane… Herkes işini yapsın. Hafta sonu yaklaşık 150 civarı köpek salımı olmuş. Burada bulduğumuz canlarımızın beslemelerini yaptık. Beslemeye de devam edeceğiz. Yaralı ve kısırlaştırılması gerekenlerin de ekiplerimiz kontrollü bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayacak.

SORUMLULAR HAKKINDA YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK

Mudurnu yoluna salınan hayvanların bazılarının küpesinin çıkartılmadığını tespit ettiklerini belirten Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, küpedeki koddan hayvanın hangi belediyeye ait olduğunun tespitini yapacaklarını ve gerekli yasal süreci başlatacaklarını duyurdu.

Etiketler: bolu haberler