Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİLİKTEN ZEHİRLENMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

VALİLİKTEN ZEHİRLENMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Merkez ilçeye bağlı Yuva Köyü’nde meydana gelen ve nedeni bilinmeyen zehirlenme vakaları nedeniyle Bolu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuyla alakalı yazılı basın açıklaması yapıldı. Yuva köyünde zehirlenme şüphesi yaşandığına dair bazı haber siteleri ve basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin bilgilendirme yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Haber: Aslı Akış

Açıklamada, bazı çocuklar ve yetişkinlerin karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına müracaat ettiği aktarıldı.

TEDAVİLER SÜRÜYOR

Valilikçe 16 Temmuz'da konuyla ilgili ivedilikle inceleme başlatıldığı anımsatılan açıklamada, "Zehirlenme şüphesi üzerine vatandaşlarımıza yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu 8 vatandaşımızın tedavisi ilimizde devam etmekte olup, 12 vatandaşımız tedbir amaçlı çevre illerde bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir." denildi.

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Gerekli incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alındığı ve köyde geniş kapsamlı tarama yapıldığı belirtilen açıklamada, Vatandaşların şikayetlerinin su kaynaklı olma ihtimaline karşı suların kaynatılarak kullanılması hususunda sağlık birimlerince uyarılar yapılarak vatandaşların da bilgilendirildiğine değinilen açıklamada, ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde inceleme ve araştırmaların devam ettiği kaydedildi.

Etiketler: bolu haberler