Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Valilik kararı açıkladı

Valilik kararı açıkladı
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile yeni yılbaşı genelgesi gönderildi. Genelgede şehirlerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve meydanlara girişlerin sınırlandırılacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine "Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. Genelgede, sosyal izolasyonun teminine yönelik pek çok tedbirin uygulandığı bir ortamda, turistik faaliyetler kapsamında geçici bir süreyle Türkiye'de bulunan ve bu nedenle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan yabancı turistlerin eylemlerinin de salgının yayılımının düşürülmesinde yakalanan başarıyı gölgelememesi ve salgınla mücadelede zaafiyet algısına neden olmaması açısından oldukça önemli olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00'den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00'a kadar, il ve ilçe merkezlerinde simgesel özellikleri bulunan, şehirlerle özdeşleşen veya kutlama/toplanma alanı olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara (Bolu’da Kent Meydanı, İzzet Baysal Caddesi, Demokrasi Meydanı gibi) yabancı turistler de dahil olmak üzere tüm girişlerin sınırlandırılacağı bildirildi. Genelgede, belirtilen cadde, bulvar veya meydanlarda sınırlama getirilen süre boyunca yabancı turistlerin bir araya gelebilecekleri etkinliklere kesinlikle müsaade edilmeyeceği ifade edildi.

Etiketler: bolu haberler